Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή...!!!

Πρόβα πολέμου σε όλα τα μέτωπα, με σφοδρή σύγκρουση για την συμφωνία του Eurogroup, την διαφθορά και τη Δικαιοσύνη έφερε η αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στην συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την συζήτηση παρουσίασε τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας με τους δανειστές καλώντας τους «ψευδοπροφήτες της καταστροφής να απολογηθούν», και τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της».
Τόνισε, δε, ότι για πρώτη φορά υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και δήλωσε ότι δρομολογήθηκε η  βιώσιμη και οριστική επιστροφή στις αγορές,
την οποία όπως είπε «θα προετοιμάσουμε με προσοχή, χωρίς βιασύνη για ουσιαστικούς και όχι επικοινωνιακούς λόγους, για να εγγυηθούμε την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και ότι δεν θα ξαναχρειαστεί η Ελλάδα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

 
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ηττήθηκε 5-0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση «ηττήθηκε και στους πέντε στόχους που είχε θέσει» στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές: «Πέντε στόχους είχε θέσει», είπε, « η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο: γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ρύθμιση για το χρέος, συμμετοχή στο QE, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλά πλεονάσματα.  Δικοί σας οι πέντε στόχοι, δικές σας και οι αστοχίες. Η αποτυχία σας είναι καθολική. Διαβάσατε για μια ακόμα φορά λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς»

 
Τσίπρας: Επιμήκυνση έως 15 χρόνια
«Είπατε ότι χάσαμε 5-0 στη διαπραγμάτευση αλλά φάγατε αυτογκόλ. Αν είναι έτσι, γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό από το 2009 τα ελληνικά ομόλογα;», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην δευτερολογία του, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι με το πλαίσιο που τέθηκε στο Eurogroup για το χρέος η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών δανείων θα φθάσει έως τα 15 χρόνια.

 
Σκληρή κόντρα για Καμμένο - Πολλάκη
Η αντιπαράθεση ήταν εξίσου σκληρή για το θέμα της εμπλοκής Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1  και τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη, καταδικασμένο για την υπόθεση Μάκη Γιαννουσάκη, αλλά και για τις δημόσιες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Ο Κυριακος Μητσοτάκης καυτηρίασε τη στάση Καμμένου ερωτώντας «εάν απολαμβάνει κάποιο είδος ακαταλόγιστου», λέγοντας προς τον πρωθυπουργό: «Προφανώς ταυτίζεστε μαζί του και στην ασχήμια της δημόσιας εικόνας που εκπέμπει. Η συστηματική παρέμβαση όμως της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή». Χαρακτήρισε επίσης «θεσμικά χυδαίο» τον Παύλο Πολλάκη λέγοντας: «Μπορεί οι αναρτήσεις να είναι γραφικές, αλλά οι επιθέσεις του στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση».

 
Τσίπρας: «Θεσμική χυδαιότητα» είναι οι δηλώσεις στο Politico
«Ο κυριος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την οικονομία ασχολήθηκε 15 λεπτά κυρίως με τον Πάνο Καμμένο και τα tweets του Παύλου Πολάκη. Δεν είστε τρολ στα social media αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

 
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν είναι «θεσμική χυδαιότητα» να κάνεις κριτική σε σεβαστές αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και οι κρυμμένες στα συρτάρια λίστες φοροδιαφυγής καθώς και οι μίζες της Siemens, όπως και το να χαρίζεις το Ερρίκος Ντυνάν, αφού προηγουμένως έχεις αφήσει να δουλεύουν εκεί «φίλοι» με αργομισθίες.
«Θεσμική χυδαιότητα», πρόσθεσε, «ήταν το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής που έγινε στο Politico από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Απαντώντας για την επίμαχη συνέντευξη στο Politico και τα όσα είπε εκεί για τη Χρυσή Αυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα (όχι η βία) με μία εξαίρεση, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου