Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τα δεδομένα που δημιούργησε η συζήτηση στη Βουλή σε οικονομία και υπόθεση Π. Καμμένου...!!!



Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν βγήκαν μόνο συμπεράσματα για τις ευθύνες σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα, 

αλλά δημιουργήθηκαν και κάποια δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν από τη ΝΔ στην επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με τα στελέχη της οδού Πειραιώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στην πρωτολογία, όσο και στη δευτερολογία του, ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδεικνύε.
Απεδειξε καταρχήν, όπως λένε, την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από το να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα και να τον φέρει σε θέση απολογούμενου, έκανε και κάτι ακόμα: έφερε σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, λέγοντάς τόσο προς τον κ. Τσίπρα, όσο και προς τους ίδιους:
«Αδίκως μετατρέψατε το χρέος σε δέλεαρ, θα τα ψήφιζαν ούτως ή αλλιώς τα μέτρα. Για το βουλευτικό έδρανο το έκαναν. Και αν χρειαστεί θα ψηφίσετε κι άλλα».
Η ένταση, οι φωνές και οι αντιδράσεις από τα έδρανα της συμπολίτευσης, έδειξαν πως οι κυβερνητικοί βουλευτές ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους, τόνιζαν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνεχίσει να τους πιέζει και στο επόμενο διάστημα που θα κληθούν να ψηφίσουν τα πρόσθετα μέτρα που προβλέπει η τρίτη αξιολόγηση, όπως προανήγγειλαν ήδη οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Επίσης, χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσει σε δύο εξεταστικές: μία για την οικονομία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο πρώτο εξάμηνο της θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μία για την υπόθεση Καμμένου, σχετικά με τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση των ναρκωτικών. «Κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε για αυτές τις συμπεριφορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα.
«Να κάνουμε εξεταστική για το 2015 και να δούμε αν είχατε σχέδιο Β, αν το ήξερε μόνο ο κ. Βαρουφάκης, υπάρχουν πολλές σκιές» τόνισε για το θέμα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ. Σχετικά με το ζήτημα του υπουργού Άμυνας, από την οδό Πειραιώς, λένε πως ο κ. Καμμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη και ο κ. Τσιπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας  το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπης.
Μάλιστα από την οδό Πειραιώς επεσήμαιναν το γεγονός, ότι ο κ. Καμμένος φαινόταν αγχωμένος, έχανε αρκετές φορές τα λόγια του και ουσιαστικά κινήθηκε με νομικούς όρους, προκειμένου να μην βρεθεί εκτεθειμένος στο μέλλον, με βάση αυτά που είπε χθες από το βήμα της Ολομέλειας. Ωστόσο, όπως τόνιζαν από τη ΝΔ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον καλύπτει, έχει χάσει ήδη το πολιτικό παιχνίδι και θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου