Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Υπόθεση Παπαντωνίου: Μια διαδικασία που θυμίζει Άκη ...!!!

Στην τακτική Δικαιοσύνη, και σε μια διαδικασία που παραπέμπει πλέον στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, θα κριθεί τελικά η ενοχή ή μη του Γιάννου Παπαντωνίου  

για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά την χθεσινή απόφαση της Βουλής.
Η απόφαση της Ολομέλειας να μην ασκήσει δίωξη κατά του πρώην υπουργού Αμυνας για απιστία βασίζεται στο άρθρο 83 του Συντάγματος με βάση το οποίο το αδίκημα έχει παραγραφεί.
Αντιθέτως, για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από από εγκληματικές δραστηριότητες δεν υπάρχει παραγραφή, η Βουλή όμως δήλωσε  αναρμόδια να ασκήσει δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα, εξ ου και ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην τακτική Δικαιοσύνη. «Η δίωξη του κ. Παπαντωνίου αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών Ποινικών Δικαστηρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής.

Η εν λόγω απόφαση σημαίνει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπέμπεται στην τακτική Δικαιοσύνη για έξι υποθέσεις που υπάρχουν σε ισάριθμες δικογραφίες και αφορούν κατηγορίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος – υποθέσεις που συνδέονται τις καταγγελίες για μίζες από τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στις υποθέσεις αυτές κομβικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη δεν έχει κατορθώσει  να δικαιολογήσει ένα τεράστια ποσό των περιουσιακών στοιχείων, τόσο δικών του όσο και της συζύγου του, το οποίο προσεγγίζει το 1,9 εκ. Ευρώ.
Με αυτό το δεδομένο, στο μικροσκόπιο της τακτικής Δικαιοσύνης αναμένεται να μπουν και οι 46 τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου σε δεκάδες υποκαταστήματα 5 τραπεζών ανά την Ελλάδα, η ύπαρξη των οποίων εντοίστηκε από το ΣΔΟΕ και ήρθε στο φως κατά τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής.
Το μήνυμα ότι η έρευνα τόσο για την υπόθεση Παπαντωνίου, όσο και για όλες τις μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς θα συνεχιστεί έστειλε από την Βουλή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός:
«Η μάχη της Δικαιοσύνης και της κάθαρσης δεν τελείωσε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να δημιουργηθούν οι θεσμικές εκείνες προϋποθέσεις που θα προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τις πολιτικές του παρελθόντος».
«Ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να είναι εδώ στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και λυπάμαι που είμαι ο πρώτος που το λέω αυτό.”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να εμφανιστεί και να εξηγήσει ο ίδιος  που είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση» που καταγγέλλει στο υπόμνημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου