Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Καμπανάκι σε Μητσοτάκη για αλλαγή στρατηγικής της ΝΔ...!!!

Μετωπική σύγκρουση και επιχείρηση ολοκηρωτικής αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλαγή στρατηγικής και ανάδειξη θετικής ατζέντας προς την κοινωνία;

Το δίλημμα τίθεται για μια ακόμη φορά, και δη εκ των έσω, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επί του παρόντος η απάντηση παραμένει η ίδια – εκείνη που προκρίνει η σκληρή δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και βασίζεται στην γραμμή της σκληρής πόλωσης , του πολέμου φθοράς της κυβέρνησης και την προσδοκία να εισπράξει η αξιωματική αντιπολίτευση την δυσαρέσκεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μήνυμα αυτό εστάλη για μια ακόμη φορά από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αλλά φαίνεται πως δεν είναι όλα τα στελέχη του κόμματος – και όχι μόνον εκείνα του καραμανλικού μπλοκ – συντεταγμένα στην εν λόγω γραμμή της μονοδιάστατης αντιπολίτευσης και της διαρκούς όξυνσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συζήτηση εντός της Πολιτικής Γραμματείας ένα από τα στελέχη που είχαν στηρίξει Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκρουσε ανοιχτά το καμπανακι και ζήτησε αλλαγή στρατηγικής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέδειξε την ανάγκη αλλαγής πλεύσης, με εστίαση σε ένα περισσότερο θετικό αφήγημα προς την κοινωνία αντί της πολωτικής, και της, και της πολωτικής ρητορικής σε όλα τα ζητήματα.
Με τις αναφορές του, δε, να φωτογραφίζουν την “γραμμή” και την στάση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, φέρεται να εξέφρασε προβληματισμό για τα όρια της σκληρης τακτικής που έχει επιλεγεί και επεσήμανε ότι η κοινωνία αναμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση πρωτίστως τις προτάσεις της για την επόμενη ημέρα.
Ανάλογη άποψη έχουν αρκετά ακόμη στελέχη της γαλάζιας παράταξης, με ορισμένους εξ αυτών να υπενθυμίζουν και την πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Δένδια με την οποία ο βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει την ηγεσία να “μην μιμείται την αντιπολίτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ”.
“Δεν μας αρκεί η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία και να την έχουμε σύμμαχό μας στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Οφείλουμε παράλληλα να αποφύγουμε την μίμηση των τακτικών του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τις κραυγές και τις ύβρεις κατά πολιτικών αντιπάλων. Είμαστε – και πρέπει να παραμείνουμε – η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης”, είχε δηλώσει ο Νίκος Δένδιας προκαλώντας αρκούντως έντονες εσωκομματικές συζητήσεις.
Σε πρώτο χρόνο πάντως, οι προβληματισμοί αυτοί δεν φαίνονται να μετατοπίζουν τις αντιπολιτευτικές γραμμές του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εξακολουθεί να τελεί – αναγκαστικά ή μη – υπό την βαριά επιρροή της σκληρής δεξιάς πτέρυγας που εκφράζουν το μπλοκ Σαμαρά και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Οπως κατέστησε, δε, σαφές και με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή έχει επιλέξει ως νέο πεδίο μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Οι δε καταγγελίες του κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για  “ωμή παραβίαση του Συντάγματος “ και “κατάλυση στην πράξη του κράτους Δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών” προϊδεάζουν και για  επόμενα θερμά επεισόδια στο συγκεκριμένο μέτωπο...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου