Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δώδεκα υπουργοί μαζί με τον πρωθυπουργό στη Λαμία - Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της περιφέρειας...!!!



Η νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά συνέδρια που πραγματοποιεί η Κουμουνδούρου προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα στις σημερινές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν έχει καμία πρόταση για την τοπική οικονομία και κοινωνία σημειώνοντας πως η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ.
Οι 4 θεματικές ενότητες του διημέρου,  που θα έχουν σχέση με την ανάπτυξη και την ανάκτηση της εργασίας, (επιχειρηματικότητα – ανάπτυξη της υπαίθρου, περιβάλλον – ενέργεια, αγορά εργασίας – κοινωνική οικονομία  - προνοιακή πολιτική,  υποδομές – τουρισμός – δημόσιοι πόροι) και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απαντήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το κλίμα με την ΝΔ πολώνεται μέρα με την μέρα με το Μαξίμου να σηκώνει το «γάντι» βλέποντας πως η μετωπική σύγκρουση θα οδηγήσει πιο γρήγορα στη χάραξη των διαχωριστικών γραμμών που θέλουν να βάλουν με την γαλάζια παράταξη το επόμενο διάστημα.
Στις εργασίες και στο διάλογο που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετέχουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό,  κοινωνικοί φορείς, εργατικά κέντρα, επιμελητήρια, επαγγελματικοί σύλλογοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και απλοί πολίτες που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ οι εργασίες θα κλείσουν με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.
Κομματικά στελέχη υπενθυμίζουν πως συνολικά τα 13 αναπτυξιακά συνέδρια διασυνδεμένα μεταξύ τους θα αποτελέσουν το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με στόχο να αλλάξουν το συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης. Μέσω της διαβούλευσης θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021» αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την περιφέρεια.
Η σημασία που δίνεται στο συγκεκριμένο συνέδριο από το Μαξίμου γίνεται φανερό από το γεγονός πως θα συμμετέχουν συνολικά 12 υπουργοί. Χθες και σήμερα οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης,  Χρήστος Σπίρτζης,  Έφη Αχτσιόγλου,  Βαγγέλης Αποστόλου, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Τσιρώνης, Σωκράτης Φάμελλος, Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου, Έλενα Κουντουρά,  και ο Στέργιος Πιτσιόρλας  πραγματοποιούν παρεμβάσεις που άπτονται των τομέων των χαρτοφυλακίων τους.
Από τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA είναι σαφές πως από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να εκπέμψουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο συνοδεύεται από την έξοδο στις αγορές. Μέσω των τοπικών κοινωνιών από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρούν να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθιστώντας σαφές πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από τον κύκλο των μνημονίων. Αυτό θα είναι ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα σε σύνδεση με την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Έντονο θα είναι και το επόμενο διήμερο για την Κουμουνδούρου, καθώς την Παρασκευή το βράδυ ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου