Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Η πολιτική νοοτροπία Κ. Μητσοτάκη - Αλ. Τσίπρα και το δημοψήφισμα για αλλαγή πολιτεύματος...!!!



Μια διαφορετική πολιτική νοοτροπία θέλει να περάσει στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, η έξοδος από την κρίση περνά πρώτα μέσα από τον τρόπο που σκέφτεται η κοινωνία. Άλλωστε, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, το πολιτικό σύστημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να πολιτεύεται με διαφορετικό τρόπο, από αυτόν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Καταρχήν, όπως τόνιζαν, οι συνεργάτες του, έχει επιλέξει την τακτική της αλήθειας. Για αυτό και οι εξαγγελίες, όπως και ο πολιτικός του λόγος χαρακτηρίζονται από το μέτρο. «Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε κάτι, που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε ανακόλουθοι, όταν βρεθούμε στην κυβέρνηση», λένε.

Στόχος της οδού Πειραιώς, είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. «Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει», συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ για την ελληνική κρίση. Ο ίδιος γνωρίζει πως αν δεν έχει στο πλευρό του την κοινωνία στην επόμενη μέρα, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει τις απαιτούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Ένα δεύτερο στοιχείο, της πολιτικής νοοτροπίας του κ. Μητσοτάκη, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ουσιαστικά με όρους πολιτικού fair play. Από την οδό Πειραιώς αντιπαρέβαλαν την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πατήσει πάνω στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ για να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στην κεντροδεξιά παράταξη, με τη στάση που κρατά ο πρόεδρος της ΝΔ την οποία εξέφρασε και δημόσια κατά το χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, έκλεισε λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική Κεντροαριστερή έκφραση. Είναι στοιχείο ισορροπίας του πολιτικού συστήματος». Από τη ΝΔ αποδίδουν τη στάση Τσίπρα στην έλλειψη αφηγήματος. «Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα καταρρέει οριστικά. Η αποτυχία επίτευξης κάποιου ουσιαστικού στόχο στο Eurogroup είναι πια ορατή σε όλους», τονίζουν.
Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στις αποτυχημένες στρατηγικές του επιλογές και απομονωμένος από την κοινωνία. Αναζητά, λένε, άλλοθι για τη δική του ανεπάρκεια και τις δικές του ιδεοληψίες και συνενόχους στα εγκληματικά πολιτικά λάθη της κυβέρνησής του και τις καθυστερήσεις που κόστισαν δις ευρώ στον ελληνικό λαό.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείουν ακόμη και το σενάριο για δημοψήφισμα για την αλλαγή πολιτεύματος, που διακινείται τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο θεωρούν ότι το σύνολο των πολιτικών επιλογών του κ. Τσίπρα έχει απορριφθεί από το λαό, γεγονός, που όπως υπενθυμίζουν, καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου