Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές – Εντολή έκδοσης 5ετούς ομολόγου...!!!

Η Αθήνα έδωσε εντολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ, 

στις τράπεζες να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την έκδοση του ομολόγου. Ειδικότερα, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας.
Η έκδοση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς και εξαρτάται από το «ρολάρισμα» της προηγούμενης δημοπρασίας.

Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη, ενώ η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου. Το αντληθέν ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών απευθύνεται τόσο σε νέους επενδυτές, όσο και σε κατόχους του ομολόγου λήξεως το 2019. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων έχει οριστεί στο 102,6% της ονομαστικής αξίας του κάθε ομολόγου.
Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου της τάξης του 4,75%. Σημειώνεται ότι στην έκδοση του 2014, το επιτόκιο που είχε επιτευχθεί, ανερχόταν στο 4,95%.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:
Θετική αντίδραση της αγοράς των ομολόγων στην επιστροφή της χώρας στις αγορές
Οι αγορές αντέδρασαν θετικά μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομολόγο το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου