Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Με το βλέμμα στραμμένο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση - Η κριτική των «53+»...!!!


Σε μια συνεδρίαση εφ’ όλης της ύλης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε χθες το βράδυ το τελικό κείμενο εισήγησης που θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή  

το Σάββατο με πολλά στελέχη να προσδίδουν σε αυτή τη σύγκληση του οργάνου προγραμματικό χαρακτήρα.
«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας το θετικό έργο που έγινε.

Σύμφωνα με κομματικό στέλεχος, με το οποίο συνομίλησε το newpost.gr,  η συζήτηση που έγινε ήταν απαλλαγμένη από το άγχος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης,  κάνοντας λόγο για «κλίμα ομαλοποίησης». Στο τραπέζι μπήκε ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα θετικά σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη, με το Μαξίμου να παραμένει προσηλωμένο στη στήριξη της εργασίας και όχι στην υποτίμηση της που αποτελεί επιδίωξη της ΝΔ.
Στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκε  μια σειρά θεμάτων, όπως η βελτίωση του κυβερνητικού έργου, ο συντονισμός και η καλύτερη επαφή κυβέρνησης κόμματος.

Στο τραπέζι μπήκε η ανάδειξη του κοινωνικού κράτους, αλλά και τα επόμενα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή, μεταξύ αυτών οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για υποχωρήσεις μίλησαν οι «53+»

Αν και οι τόνοι έμειναν σε χαμηλό επίπεδο η εσωκομματική αντιπολίτευση φαίνεται πως προέβαλε ενστάσεις για το εισηγητικό κείμενο προς την Κεντρική Επιτροπή, καθώς όπως δήλωναν μέλη των «53+»  στο newpost.gr «ο απολογισμός δεν είναι ιδιαίτερα ειλικρινής, καθώς δεν αναφέρει ότι κάναμε σοβαρές υποχωρήσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος μέλη της κίνησης τόνισαν πως πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, όπου πρέπει να κατευθυνθεί το πλεόνασμα της ανάπτυξης, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στη μείωση της ανεργίας υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να συνοδεύεται με προσπάθεια για σταθερές θέσεις εργασίας».
Στο «στόχαστρο» των «53+», σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να βρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καθώς στελέχη της τάσης υποστηρίζουν πως επιχειρείται άμβλυνση κάποιων γωνιών του νόμου Παρασκευόπουλου όσο και ο Γιάννης Μουζάλας για σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθείται. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν από την κριτική των μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν είχαν ξεφύγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Στο επίκεντρο μπήκε  για άλλη μια φορά η συλλογικότητα που πρέπει να υπάρχει για τις σημαντικές αποφάσεις μέσα στο κόμμα.

Συνεδριάζει πάλι το προεδρείο της ΚΟ

Στις 17.00 θα συνεδριάσει, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας με βασικό θέμα τη συζήτηση που έχει προκαλέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ε.Γιαννουσάκη.
Κοινοβουλευτικές πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως «δεν θα μπούμε σε μια προπαγανδιστική λογική και στον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρχουν διαρροές και εκπλήξεις στη ψηφοφορία.

Πέρα από την κομματική γραμμή που θα ακολουθηθεί η ομάδα «κρούσης» που θα αναπτύξει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης την Παρασκευή έχει ήδη πιάσει δουλειά με τον Νίκο Παρασκευόπουλο να αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τον Σπύρο Λάππα κεντρικός εισηγητής. Μεταξύ των βουλευτών που θα τοποθετηθούν θα είναι ο Βασίλης Τσίρκας, η Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γιάννης Θεοφύλακτος κ.α. Όπως είναι φυσικό το λόγο θα πάρει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου