Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μετωπική Κυριάκου - Τσίπρα στη Βουλή, στο στόχαστρο της ΝΔ 5 υπουργοί...!!!

Στα ύψη αναμένεται να ανεβεί το πολιτικό θερμόμετρο στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σήμερα το απόγευμα,  

την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία για τις αποφάσεις του Eurogroup. Η μετωπική του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα όλα δείχνουν ότι θα μετατραπεί σε εφ' όλης της ύλης κόντρα και δεν θα περιοριστεί στην οικονομία η οποία θα καλύψει πάντως το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έχασε όλους τους εθνικούς στόχους (λύση για το χρέος, ποσοτική χαλάρωση, πρωτογενή πλεονάσματα) και δέσμευσε τη χώρα με ένα τέταρτο μνημόνιο και με μια διαρκή λιτότητα η οποία φτάνει μέχρι το 2060. «Τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» είναι το μότο της Πειραιώς.



Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή τα έργα και ημέρες πέντε υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ, τον Πάνο Καμμένο, τον Σταύρο Κοντονή και τον Παύλο Πολάκη με επίκεντρο την Δικαιοσύνη, τον Νίκο Τόσκα για την νομιμοποίηση των άβατων και τον Πάνο Σκουρλέτη για την ομηρία στην οποία συνεχίζει να κρατά τους συμβασιούχους στα σκουπίδια, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δίδυμο Καμμένος - Κοντονής

Η Πειραιώς θεωρεί ότι ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος δεν έδωσε καμία απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη που αφορά τις 12 κλήσεις διάρκειας 21 λεπτών που είχε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και αν επικοινώνησε με τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη ο οποίος καλούσε τον ισοβίτη να δώσει το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 αρκεί να μείνει στην εξουσία 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην εκλεγεί πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, όπως έλεγε στον συνομιλητή του.

Ο Π.Καμμένος δεν απάντησε ούτε και εάν επικοινώνησε με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα όταν εκείνη πήγε μεσάνυχτα στις φυλακές της Αυλώνας όπου κρατούνταν ο Γιαννουσάκης χωρίς να έχει τηρήσει την νόμιμη δικονομική διαδικασία.

Δεκαπέντε καυτά ερωτήματα θέτει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή που καλύπτει τον υπουργό άμυνας, η ΝΔ με επίκαιρη επερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη. «Η Κυβέρνηση δια της συμπεριφοράς στελεχών της απαξιώνει συστηματικά τους θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Εχει επιχειρήσει επανειλημμένως παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, θεωρώντας αυτήν ως πρόσφορο πεδίο για την άσκηση πολιτικής επιρροής προς την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, κατά παράβαση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών». Η ΝΔ ζητάει κατ´ αρχήν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον λιμενικό και την εισαγγελέα.

Ο Τόσκας

Η Πειραιώς έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την νομιμοποίηση των άβατων, όπως τον κατηγόρησε μετά την άρνηση του να δώσει το πράσινο φως στους αστυνομικούς να κάνουν ειρηνική πορεία στα Εξάρχεια και τις συμπλοκές με τους κουκουλοφόρους που ακολούθησαν, σε μια επίδειξη δύναμης για το ποιος έχει τον έλεγχο της πλατείας.

Η ΝΔ έχει καταστήσει υπεύθυνο προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ότι συμβεί στο εξής. Σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ στα όσα είπε ο κ.Τόσκας, σε συνέντευξή στην «Αυγή της Κυριακής». Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης», «μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα».

«Ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας σε συνέντευξη του στην κομματική Αυγή προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Ν.Δ. χθες. «Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητα του. Να σταματήσει το διάλογο με τις "συλλογικότητες" και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς».

Η ΝΔ θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα. «Θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας» όπως διαμηνύει.

..Ο Πολλάκης!

Πυρά εξαπολύει η ΝΔ κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσε ομόφωνη απόφαση για το ζήτημα του χρόνου παραγραφής των φορολογικών ελέγχων.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της Κυβέρνησής του» ανέφερε η ΝΔ. «Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη. Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα».
Η ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Π.Σκουρλέτη ως «πολιτικό απατεώνα» για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα των συμβασιούχων στα σκουπίδια.

Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου