Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

«Η γερμανική αδιαλλαξία σαμποτάρει τη λύση στο αυριανό Eurogroup», τονίζουν στην κυβέρνηση...!!!

  • Κίνηση τακτικής από την κυβέρνηση, η οποία έβαλε «πάγο» στην αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του Eurogroup
  • «Δεν αφήνει πολλά περιθώρια προόδου η γερμανική στάση»
  •  
  • «Η ‘καυτή πατάτα’ θα βρίσκεται στα χέρια της Μέρκελ»
  • Άμεσο αίτημα για Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξει λύση
Σε μια κίνηση με πολλούς αποδέκτες προχώρησε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βάζοντας η ίδια «πάγο» στην αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ», τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έγκυρες πηγές μιλώντας στο altsantiri.gr εξηγούσαν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί αφενός την προειδοποίηση της Αθήνας ότι δεν θα δεχθεί λύση που δεν την ικανοποιεί, ενώ αφετέρου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στη Σύνοδο Κορυφής.
Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην αθλιότητα Σόιμπλε να σπείρει «ζιζάνια» στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, πλέκοντας το εγκώμιο του Ευκλέιδη Τσακαλώτου και «καρφώνοντας» τον πρωθυπουργό ότι δεν τον εμπιστεύεται.
Σε κάθε περίπτωση, έλεγαν οι ίδιες πηγές, η Αθήνα δεν θα επιτρέψει επανάληψη της διαπραγμάτευσης ‘15.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού, στη Monde και στη Die Welt.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου