Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ - Παραμένουν στους δρόμους τα σκουπίδια...!!!

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που διεξήχθη  

προκειμένου να συζητηθούν τα όσα προτάθηκαν κατά την πρωινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών , Πάνο Σκουρλέτη στο Μαξίμου.
Η βελτιωμένη πρόταση του Πρωθυπουργού φαίνεται πως δεν ικανοποίησε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, συνεχίζοντας  τους αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων.

«Σήμερα έγινε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μπορέσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση, συζητήσαμε, όμως, οι προτάσεις από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις. Συνεχίζουμε έως την Πέμπτη και μετά θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή. Το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Σε σχόλιο του στο Νewpost, o Χρήστος Γερούντης – Μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕ ΟΤΑ έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας η οποία εμμένει στις θέσεις της ,σημειώνοντας ότι μετά την 24ωρη απεργία της Πέμπτης θα επιστρέψουν στο τραπέζι για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.
Σε μια ταυτόχρονη εξέλιξη, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο, έγινεδεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια
Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
 Ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωση του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μετά την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει αποκλιμάκωση με την απεργία των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι η κυβέρνηση με κάθε πρόσφορο μέσο θα προστατέψει την δημόσια υγεία .
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι με εντολή του κ Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ, πρόσθεσε, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή .

 Τι περιλαμβάνει η πρόταση του Πρωθυπουργού 

Τις τέσσερις προτάσεις της κυβέρνησης, ώστε να εκτονωθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων και έχουν μετατρέψει πολλές περιοχές σε «χωματερή», παρουσίασε στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Πιο αναλυτικά, μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.
Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.
Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου