Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι των δήμων στο Μέγαρο Μαξίμου...!!!


Προσθήκη λεζάντας

Το ήρεμο κλίμα και η αλλαγή σελίδας που ήθελε η κυβέρνηση να συνοδεύσει το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν έγινε πράξη εξαιτίας της απεργίας των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.  

Η σοβαρότητα της κατάστασης εξετάστηκε στη σύσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ζητά μια γρήγορη και ολοκληρωμένη λύση που να μην προσβληθεί από τα Ανώτατα Δικαστήρια.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως με το θερμόμετρο κολλημένο στους  40 βαθμούς Κελσίου και τα σκουπίδια στους δρόμους  η προσπάθεια για στροφή στην καθημερινότητα δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Πέρα από το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευσης έχει φορτώσει στην κυβέρνηση την ανανέωση των συμβάσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν από τον Γιώργο Κατρούγκαλο και από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα με την πρώτη απόπειρα της κυβέρνησης να προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα υπέρ της να απειλείται να αποτύχει, ο πρωθυπουργός παίρνει για άλλη μια φορά την κατάσταση στα χέρια του. Καλεί σήμερα το πρωί στις 10 τους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά από μια ακόμα αποτυχημένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εσωτερικών με τη ρύθμιση που κατέθεσε  προβλέπει τη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ  για την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα  μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού θεωρήθηκε αναγκαία όταν από την πλευρά της ΠΟΕ – ΟΤΑ προτάθηκε οι προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας να γίνονται μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.  Παράλληλα πρότειναν αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού, όπως των απαιτούμενων για κάθε κλάδο προσόντων και εμπειρία σε συναφείς υπηρεσίες  των ΟΤΑ.
Προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή  το αίτημα της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, περί ειδικής πρόβλεψης μοριοδότησης των συμβασιούχων σε διαγωνισμούς προσλήψεως μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα γίνουν, συμπεριλαμβάνεται στη νομοθετική διάταξη.  Συγκεκριμένα  προβλέπεται  αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.
Για το θέμα  που έθεσε η ΚΕΔΕ, σχετικά με το ισχύον απαγορευτικό όριο ηλικίας των 45 ετών στους διαγωνισμούς αυτούς, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας  χθες βράδυ στην ΕΡΤ διαβεβαίωσε  πως το όριο ηλικίας θα είναι τα 50 έτη. Αυτό, άλλωστε αναγράφεται και στη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε επίσης  ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την εκχώρηση του τομέα της καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές δεν έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου