Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τα σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύοσα και λοιπές πόλεις...!!!

Δεν πρόλαβε να κλείσει τρεις ημέρες η απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα και τα προβλήματα σε όλη την Αθήνα έχουν γίνει ήδη ορατά, καθώς τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται… βουνά.

Θεωρητικά η απεργία λήγει την Τετάρτη τα μεσάνυχτα, ενώ για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ όμως φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της, ακόμη πιο δυναμικά, διεκδικώντας μονιμοποίηση όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής οργάνωσης με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, χθες ήταν άκαρπη, παρότι ο ίδιος δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθούν 2.500 προσλήψεις. Ειδικότερα, το ΥΠΕΣ θα συντάξει μέσω ΑΣΕΠ ανοιχτή προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη τουλάχιστον 2.500 μόνιμων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της χώρας που θα καλύψουν το κενό των συμβασιούχων

Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της απόφασης – βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βάσει της οποίας κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα από τους κ.κ. Κατρούγκαλο και Βερναρδάκη.
Μάλιστα κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον υπουργό, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «σχετικά με τα δεδουλευμένα τους, εκτιμούμε ότι τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους  απλήρωτους για δουλειά την οποία έχουν κάνει».
Για το θέμα των δεδουλευμένων θα συνεδριάσει εκ νέου το 1ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε στείλει και την υπόθεση στην Ολομέλεια, προκειμένου να αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ωστόσο, επιεδή  υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το κλιμάκιο να ακολουθήσει το σκεπτικό της Ολομέλειας που έχει κρίνει αντισυνταγματική και την καταβολή των δεδουλευμένων, απειλώντας μάλιστα και με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις όσους δημάρχους και υπαλλήλους προχωρήσουν σε αυτές, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση σχετικά με την καταβολή των μισθών. 

Βουνά τα σκουπίδια

Ήδη, τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν σχηματίσει βουνά. Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Πλάκα, και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε… χωματερές.
Υπό το φόβο να κάνουν ένα καλοκαίρι πνιγμένοι στα σκουπίδια, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, όπως επίσης και οι τουρίστες, καθώς οι κινητοποιήσεις έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί η τουριστική σεζόν.
Δεν είναι αισθητικό ζήτημα – με δεδομένη τη ζημιά που κάνουν οι εν λόγω τριτοκοσμικές εικόνες στην εικόνα της πρωτεύουσας- αλλά και θέμα υγείας. Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, γι αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη το κράτος να βρει μια λύσει σε αυτό το «καυτό» ζήτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου