Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Buzzer beater για το χρέος...!!!

Μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η μπάλα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, βρίσκεται στα χέρια των δανειστών.  
Για την ακρίβεια στα χέρια του ΔΝΤ και του Βερολίνου, για ένα «buzzer beater»* σουτ.
Ο χρόνος τελειώνει καθώς το Eurogroup της 22ας Μαΐου παραμένει το ορόσημο που έχουν θέσει οι πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έστηλε ένα σαφές μήνυμα, τόσο για το περιέχομενό του όσο και για τους παραλήπτες του.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα», δήλωσε.
«Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα και η εκπρόσωπός του Ανίκα Μπράιτχαρτ.
Εξάλλου το θέμα του χρέους παραμένει το μόνο ανοιχτό ζήτημα. Βερολίνο και ΔΝΤ ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει και η χρυσή τομή αναζητείται στις συζητήσεις που συνεχίζονται. Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στη σύσκεψη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο του G7, να υπήρξε συναίνεση στο αίτημα του Ταμείου για λήψη μέτρων ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη στάση των Ευρωπαίων, εμφανίζεται αισιόδοξη εκτιμώντας πως τα πράγματα προχωρούν καλά και θα επιτευχθεί το τελικό deal.
Πάντως το Βερολίνο συνεχίζει να κρατά χαμηλά τον πήχη. «Χαιρετίζουμε την ψήφιση των μέτρων, είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα εξετάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

* Βuzzer beater: το σουτ στο μπάσκετ με τη λήξη του χρόνου που κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου