Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Εκατόμβη αμάχων στη Συρία: Σοκάρουν οι εικόνες των νεκρών παιδιών...!!!

Αθώα παιδικά χαμόγελα είναι για μία ακόμη φορά τα θύματα του παραλογισμού των μεγάλων, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης στη Συρία.

Χθες προστέθηκε ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των θηριωδιών με τους νεκρούς από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν εκτοπισμένους έξω από το Χαλέπι, στο πιο αιματηρό επεισόδιο αυτού του είδους στη Συρία τον τελευταίο χρόνο, να ανέρχονται σε 126.
Όπως ανακοίνωσε μάλιστα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον 68 παιδιά.

siria paidia3
Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.
«Ο απολογισμός αυξάνεται διαρκώς. Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητίου. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι 109 από τους 126 νεκρούς ήταν κάτοικοι των χωριών Φούα και Καφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και αντάρτες που φρουρούσαν τα λεωφορεία.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μόνο ότι διαπράχθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας που επέβαινε σε αυτοκίνητο.
Η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας καταδίκασε την επίθεση, ενώ οι ομάδες που μάχονται υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τη χαρακτήρισαν «δόλια τρομοκρατική επίθεση».
Με βάση τη συμφωνία απομάκρυνσης των αμάχων, παραχωρήθηκε «ασφαλής διέλευση» σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων και ανταρτών μαχητών) από τη Μαντάγια, μια πόλη κοντά στη Δαμασκό που πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους. Αυτή η αυτοκινητοπομπή περίμενε σε έναν σταθμό λεωφορείων, σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση, στα περίχωρα του Χαλεπιού, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου