Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας - «Βλέπουν» πολιτικές σκοπιμότητες στις κινήσεις...!!!


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Στουρνάρας.  

Το Μαξίμου θεωρεί ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπερβαίνει τα όρια του θεσμικού ρόλου του. Κυβερνητικά στελέχη «βλέπουν» πολιτικές σκοπιμότητες στις κινήσεις του, ενώ τον εντάσσουν σε υπό εξέλιξη σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης.

Αλγεινή εντύπωση

Το χορό των επιθέσεων άνοιξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο  μπρίφινγκ της 28ης Μαρτίου, «φωτογραφίζοντας» τον διοικητή της ΤτΕ:
«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ωστόσο, η στάση ορισμένων παραγόντων οι οποίοι καθ’ υπέρβαση του θεσμικού τους ρόλου, επιλέγουν να αναπαράξουν διάφορα κινδυνολογικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας, τη στιγμή μάλιστα που υποδεικνύουν το δίχως άλλο, την κυβέρνηση ως βασική υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.» Ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε όσους επικαλούνται «τη θεσμική τους ανεξαρτησία, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι υπήρξαν πρόσφατα πολιτικά στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Η Αυγή

Η Αυγή της Κυριακής στο κεντρικό θέμα της εντάσσει τον κ. Στουρνάρα σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης: «Τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να συγκλίνουν στην καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω “οικουμενικών” σεναρίων και με την αγαστή συνδρομή των ακραίων εκ των δανειστών, που ζητούν “στήριξη των μέτρων από την αντιπολίτευση”, ενώ όλες οι υπόγειες διεργασίες έχουν μία κοινή συνισταμένη: Να φύγουν “ο Τσίπρας και η παρέα του” πριν... τους κάνουν ζημιά.» Και για όσους δεν κατάλαβαν: «Ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας παρεμβαίνει πολιτικά σχεδόν καθημερινά ως... μη όφειλε.»

100% ταύτιση με τη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο θέμα Στουρνάρα χτες Κυριακή. Στη συνέντευξή του στο «Ακραίως» είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Στουρνάρας υιοθέτησε μια πολιτική ανάλυση, η οποία ταυτίζεται 100% με την ανάλυση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση και ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική οικονομία στην αβεβαιότητα και την αποσταθεροποίηση και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να κλείσει η αξιολόγηση.» Και συνέχισε: «Το δεύτερο που έκανε ο κ. Στουρνάρας πριν από λίγες ημέρες στο Συνέδριο του Economist είναι ότι υπερασπίστηκε μια ιδεολογική γραμμή, η οποία θέλει την πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως σήμερα αυτό δομείται στη χώρα.»
Ο κ. Τζανακόπουλος ολοκλήρωσε την αναφορά του στον κεντρικό τραπεζίτη με μια εξαιρετικής δριμύτητας επίθεση: «Εδώ έχουμε μια 100% ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν είναι στο πλαίσιο της θεσμικής του ιδιότητας, δεν είναι σε καμία περίπτωση τεχνοκρατική, είναι ιδεολογική και πολιτική ότι αν ο κ. Στουρνάρας θέλει να κάνει τέτοιου τύπου πολιτικά και ιδεολογικά μανιφέστα, ίσως θα πρέπει να ρωτήσει και την ίδια την κοινωνία και να μην κρύβεται πίσω από τη θεσμική του θέση.»

Ο Σκουρλέτης και οι βουλευτές

Οι επιθέσεις στον Γιάννη Στουρνάρα συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα. Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι ο διοικητής της ΤτΕισυμπεριφέρεται περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο παρά ως θεσμικός παράγοντας. Ο υπουργός χαρακτήρισε προκλητικές και υπονομευτικές τις δηλώσεις Στουρνάρα.
Την ίδια ώρα, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με «αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος». Όπως είναι προφανές, η ερώτηση στρέφεται ευθέως εναντίο του κ. Στουρνάρα.
Όλα δείχνουν ότι οι επιθέσεις εναντίον του κ. Στουρνάρα δεν θα σταματήσουν μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου