Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ για να αρθεί το αδιέξοδο...!!!

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα μετά από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ είχε το πρωί τετ α τετ στο Στρασβούργο με τον Πιέρ Μοσκοβισί αποκλειστικά και μόνο για να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στην ελληνική διαπραγμάτευση εν όψει του τηλεφωνήματος με τον κ. Τσίπρα, του κρίσιμου Eurogroup αλλά και της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Όπως πληροφορούμαστε ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι βαθύτατα ενοχλημένος και ανήσυχος «για τις αλλοπρόσαλλες και αντικρουόμενες δηλώσεις αξιωματούχων εντός και εκτός Ελλάδος» οι οποίες κατά τον κ. Γιούνκερ «μπερδεύουν τον κ. Τσίπρα ως προς τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών».
Ο κ. Γιούνκερ μετά το τηλεφώνημα με τον κ. Τσίπρα αναμένεται να έχει και τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Αγκ. Μέρκελ καθώς και με την Κρ. Λαγκάρντ για το ελληνικό θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως είχε αναφέρει το Euro2day.gr, ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα αντανακλούν την ξαφνική αλλαγή θέσης της ΕΚΤ στα εργασιακά.
Όπως αναφέρουν πηγές της Κομισιόν το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης από πλευράς Ελλάδας, αλλά διακρίνονται και πολιτικά παιχνίδια από συγκεκριμένα κέντρα εκτός Ελλάδας, που την ύστατη στιγμή μπλοκάρουν τις εξελίξεις.
Παρά το γεγονός ότι το Eurogroup διαμηνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο και ότι το θέμα θα λυθεί σε επίπεδο θεσμών και υπουργών οικονομικών, υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Κομισιόν θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από πλευράς της Αγκ. Μέρκελ και της Κρ. Λαγκάρντ.
Κατά τις ίδιες πηγές το ελληνικό θέμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου