Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας...!!!Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προγραμματισμένη πτήση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 

για τέσσερις στρατιωτικούς που επέβαιναν σε ελικόπτερο τύπου UH-1H, που εκτελούσε πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη.
Το μοιραίο ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα, σε δύσβατη περιοχή, ενώ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο χειριστών και των δύο στρατιωτικών που επέβαιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η μόνη που κατάφερε να διασωθεί είναι μια γυναίκα ιπτάμενη μηχανικός, για την οποία δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η κατάστασή της. Η γυναίκα ήδη μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης 
Στο σημείο,που έχει εντοπιστεί το UH-1H, έχουν σπεύσει, Super Puma, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, για να συνδράμουν στην επιχείρηση. 

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται πως: 
«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος. 
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο Το Σαραντάπορο στην Ελασσόνα


Το χρονικό

Από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Huey UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. 
Το στρατιωτικό ελικόπτερο αναχώρησε από τη Λάρισα, αφού επιβίβασε τους δύο στρατιωτικούς με προορισμό την Καστοριά, ωστόσο λίγο μετά την απογείωσή του, έχασε την επαφή με τα στρατιωτικά ραντάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου