Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Εκλογικά σενάρια μετά την απαίτηση των δανειστών για συναίνεση της αντιπολίτευσης στη συμφωνία...!!!

Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να περάσει την συμφωνία από την Βουλή απαντά το Μαξίμου
Χρησιμοποιώντας την φράση που είχε πει πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης χαρακτηρίζοντας «τζάμπα μάγκες» όσους διατυμπανίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την νέα συμφωνία στην Βουλή, απάντησε η κυβέρνηση στις κατηγορίες της ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει στήριξη από το εξωτερικό γιατί δεν αισθάνεται άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία.


«Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε «τόσα και άλλα τόσα» για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Τώρα που δεν του βγαίνει, υιοθετεί συνομωσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές, έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι επί της ουσίας του θέματος ανέφεραν
«Η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές.
Αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός.»

Η αναφορά στο Σύνταγμα είναι άλλωστε και η απάντηση που θα δώσει η κυβέρνηση στο ΔΝΤ αλλά και στον Β. Σόιμπλε εφόσον οι δανειστές μας αποφασίσουν να επιμένουν στο παράλογο αίτημα τους. Ένα αίτημα το οποίο είχαν θέσει και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση. Εάν λοιπόν αυτή την φορά οι εκπρόσωποι των θεσμών αποφασίσουν να παραμείνουν σε αυτό το αίτημα τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ παρά τους οποίους προβληματισμούς τους , γύρω από συγκεκριμένα σημεία της διαπραγμάτευσης , θα ψηφίσουν τελικά την νέα συμφωνία από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να την πάει στην Βουλή.
TAGS: 

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου