Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Reuters: Φόβοι για ελληνικό «ατύχημα»...!!!Ατύχημα φοβούνται οι επενδυτές, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για την Ελλάδα, ανέφερε χθες το Reuters.  

Όπως αναφέρεται οι επενδυτές ομολόγων, που έχουν έκθεση στην Ελλάδα, φαίνεται να μην εμπιστεύονται πια τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια είχαν δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα στο ελληνικό χρέος. Η υπόσχεση αυτή επέτρεψε στην Ελλάδα να επανέλθει στις διεθνείς αγορές το 2014 με δύο εκδόσεις ομολόγων και μάλιστα δύο μόλις χρόνια μετά την απομείωση χρέους μέσω του PSI.
Σήμερα όμως, η βασική ανησυχία στους κύκλους των επενδυτών, που βρίσκονται σε επιφυλακή, είναι μήπως στην περίπτωση σημαντικών καθυστερήσεων στην αξιολόγηση, η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση για να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν προς την ΕΚΤ, τον Ιούλιο, καθώς και 2,2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες, αφού λήγει το ομόλογο που είχε εκδοθεί το 2014. Αν και σε γενικές γραμμές οι επενδυτές αναμένουν πως η αποπληρωμή θα γίνει κανονικά, εντούτοις υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα θα αποπληρώσει κανονικά και ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου