Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Πικρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνουν οι δανειστές…Ψηφίστε πρώτα τα μέτρα...!!!Δεν πάνε καλά τα πράγματα και μέρα με τη μέρα στριμώχνεται ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση.  

Στο πλαίσιο αυτό νέο, κακό μήνυμα στην Αθήνα, στέλνουν οι δανειστές. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε μετά το EuroWorking Group η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων από την Αθήνα είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, κατά τη συνεδρίαση του EWG δεν διεξήχθη διεξοδική συζήτηση για την Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης ενθαρρύνουν την Αθήνα και τους θεσμούς να συνεργαστούν, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η συμφωνία είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει το δημοσιονομικό κενό του 2018, τα εργασιακά και τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, για τη διασφάλιση του ετήσιου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μετά από το 2018.
Πηγές της ευρωζώνης σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι επόμενες μέρες είναι «κρίσιμες», ωστόσο, εάν υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και πολιτική βούληση από την Ελλάδα, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού είναι τεχνικά δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου