Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Η συμμορία του Μαξίμου και οι σωτήρες... !!!

Η εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη φάση της, αφού κουμάντο κάνει η...
πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από την Απελευθέρωση και μετά.
Λογικό είναι λοιπόν να ζητάει εκλογές για να ξεβρομίσει ο τόπος, λογικό είναι επίσης να εύχονται στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο Αντ. Σαμαράς τη λύτρωση και ο Ευάγγ. Βενιζέλος να μη μας παίξει το 2017 τη φάρσα της επανάληψης του 2015 και να μας φέρει πιο κοντά στα οικονομικά δεδομένα του 2014! Κάλπες λοιπόν και «πίσω ολοταχώς», όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος, που κι αυτός ανησυχούσε για την πορεία του έθνους, προτού βεβαίως έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον κάτι είχε «ανθιστεί».



Τι όμως συμβαίνει στην Ελλάδα και ποια εγκλήματα κάνει ο συρφετός των αριστεριστών του Μαξίμου; Οι οπαδοί της θεωρίας περί αριστερής παρένθεσης (δεξιοί, κεντρώοι, κεντροαντιαριστεροί) χρησιμοποιούν μια μεγάλη γκάμα χαρακτηρισμών για να περιγράψουν την κατάσταση.

Η βάση εκκίνησης των καταστροφολογικών προβλέψεών τους είναι η εξής: Απειλούνται η δημοκρατία, οι θεσμοί, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αγαθά που, ως γνωστόν, τα κόμματα του συναινετικού δικομματισμού υπερασπίστηκαν την περίοδο της παντοκρατορίας τους με τα νύχια (τους) και με τα δόντια (τους). Κυριολεκτικώς.

Στην αρχή, όταν το σοκ από την απώλεια της εξουσίας (για τον λουφέ ο λόγος) ήταν μεγάλο και δυσκολεύονταν να συμφιλιωθούν με την ήττα τους, ισχυρίστηκαν (ακόμη και σοβαροί άνθρωποι διέπραξαν τη βροντώδη ανοησία) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει το μοντέλο της Β. Κορέας και ο Τσίπρας προσπαθεί να μιμηθεί τον Κιμ ΙΙΙ. Τα γέλια ακούστηκαν μέχρι την Πιονγιάνγκ.

Η συγκεκριμένη «ανάλυση» αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή, αν και μερικοί φανατικοί εξακολουθούν και σήμερα να την επικαλούνται. Στη συνέχεια ήρθαν στο προσκήνιο ο Μαδούρο και η Βενεζουέλα. Κι αυτό αναιμικό επιχείρημα, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε διαδηλώσεις κατσαρόλας, ενώ υπάρχει σε άφθονες ποσότητες χαρτί τουαλέτας.

Αργότερα οι αντιλαϊκιστές βούτηξαν στα βαθιά νερά της ελληνικής Ιστορίας. Η Κατοχή, ο Εμφύλιος και η χούντα γνώρισαν στιγμές δόξας. Για δηλωσίες έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απορεί επειδή, ενώ παντού στον κόσμο οι κομμουνιστές χλευάζονται ή είναι στην παρανομία, εδώ, στην καθυστερημένη Ελλάδα θεωρούνται σοβαροί και υπολογίσιμοι.

Ο Μάκης Βορίδης θυμήθηκε τις μάχες που έδωσε η εθνικοφροσύνη κατά των εχθρών της πατρίδας και της πίστης και όπως οι εσκεμμένα απόντες και οι ύποπτα σιωπηλοί την περίοδο της Κατοχής καταδίκαζαν την «εαμοκρατία», έτσι κι αυτός σήμερα καταγγέλλει τη «συριζοκρατία».

Διάφοροι αρθρογράφοι σε μια προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό των σκλαβωμένων Ελλήνων σηκώνουν το λάβαρο της αντίστασης και εκφράζουν τη σιγουριά τους ότι «χούντα είναι και θα περάσει». Εσχάτως πάντως το επίπεδο της κριτικής ανέβηκε.

Απέκτησε ευρωπαϊκό άρωμα. Γιατί να ψάχνουν οι υπερασπιστές της δημοκρατίας στο παρελθόν και σε άλλες ηπείρους για να ανακαλύψουν αναλογίες με την παρούσα κατάσταση αφού τα αποκρουστικά παραδείγματα υπάρχουν δίπλα μας, στην Ευρώπη;

Με τη βοήθεια έγκυρων μέσων ενημέρωσης (ντόπιων και ξένων) και τη συνδρομή αμερόληπτων παραγόντων της δημόσιας ζωής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χώρα με αυτήν την κυβέρνηση πορεύεται στον δρόμο που έχουν πάρει η Ουγγαρία και η Πολωνία. Δηλαδή, αυταρχισμός, υπονόμευση του κράτους δικαίου, αδιαφορία για τις ανεξάρτητες αρχές, ασφυκτικός έλεγχος στην ενημέρωση και άλλα πολλά, εξίσου φοβερά και τρομερά.

Και βεβαίως, επειδή όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα, δεσμεύονται πως όταν πέσει το φαύλο καθεστώς θα στηθούν Ειδικά Δικαστήρια. Για τις ποινές που θα επιβληθούν στα μέλη της «πολιτικής συμμορίας» (η φράση ανήκει σε νεοδημοκρατικό παράγοντα που έχει διακριθεί στο άθλημα της διακίνησης περίεργων ιστοριών) δεν μας λένε κάτι.

Προφανώς γιατί δεν θέλουν να επηρεάσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, την οποία σέβονται και υπολήπτονται. Ε, να κάνει κι αυτή επιτέλους το καθήκον της χωρίς φόβο και χωρίς πάθος! Οπως στο παρελθόν!!!

■ Θα μπορούσε το υλικό αυτό να είναι πηγή έμπνευσης για να γραφτούν νούμερα για επιθεωρήσεις, σκετσάκια για τηλεοπτικές εκπομπές, δοκίμια για τον αριστερό εθνικολαϊκισμό και νουβέλες για τη μετάλλαξη που έχει υποστεί ο έρωτας την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αθώα πράγματα και χαριτωμένα μερικά εξ αυτών παρά την εκκωφαντική σκοπιμότητά τους. Στην προκειμένη όμως περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εκδηλώσεις νοσηρής μονομανίας αυτοχειροτονημένων σωτήρων που κρύβουν τις σκοτεινές προθέσεις τους πίσω από βαρύγδουπες λέξεις...

Τάσος Παππάς, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου