Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Πρώτα η Αμερική...!!!

Το σύνθημά μας θα είναι πρώτα η Αμερική και οι αρχές μας θα είναι «αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα» και «προσλαμβάνετε Αμερικανούς», 

υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ  , στην εναρκτήρια ομιλία της τετραετούς θητείας του, η οποία άρχισε με την ορκωμοσία του, το βράδυ της Παρασκευής. 
 «Για πολύ καιρό, μια μικρή ομάδα ανθρώπων στην πρωτεύουσα της χώρας απομυζούσε τα οφέλη από τη διακυβέρνηση, ενώ ο λαός υπέμενε το κόστος. Η Ουάσινγκτον ανθούσε, όμως ο λαός δεν μοιραζόταν τον πλούτο της. Οι πολιτικοί ευημερούσαν, ωστόσο οι θέσεις εργασίας έφευγαν και τα εργοστάσια έκλειναν.
Το κατέστημένο προστάτευε τον εαυτό του, αλλά όχι τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι νίκες τους δεν ήταν νίκες σας. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν θρίαμβοί σας. Και ενώ εκείνοι γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, δεν υπήρχαν και πολλά για να γιορτάσει κανείς στις οικογένειες που πάλευαν σε ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχίζοντας την «αντιθεσμική» ρητορική την οποία χρησιμοποίησε και κατά την προεκλογική περίοδο. 
 Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μεταβίβαση της εξουσίας όχι από έναν πρόεδρο σε έναν άλλο, αλλά από την Ουάσινγκτον στον λαό των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η χώρα φύλαττε για πολύ καιρό τα σύνορα άλλων χωρών, αλλά παραμέλησε τη φύλαξη των δικών της. 
 Αφού ευχαρίστησε τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μία εθνική προσπάθεια ανόρθωσης, με έντονα τα στοιχεία του εθνικού προστατευτισμού στην βιομηχανική παραγωγή εντός της χώρας. 
 «Ο προστατευτισμός θα οδηγήσει σε νέα ευημερία και δύναμη.Η Αμερική θα αρχίσει να νικά ξανά, όπως δεν έχει νικήσει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο κ. Τραμπ. 
 Σημείωσε ακόμη ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονιές εκεί όπου ζουν, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους και δεσμεύθηκε τα συγκεκριμένα ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της κυβέρνησής του. 
 «Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχουσες συμμαχίες τους, αλλά και θα συνάψουν νέες. 
 «Θα επιδιώξουμε φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις με τα έθνη όλου του κόσμου. Θα το πράξουμε όμως αυτό γνωρίζοντας ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντά της», πρόσθεσε. 
 Δεσμεύθηκε ακόμη να ενώσει «όλο τον πολιτισμένο κόσμο» ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία και να την εξαλείψει από το πρόσωπο του πλανήτη. 
 «Μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, χαιρετούμε την ίδια σημαία, χύνουμε το ίδιο κόκκινο αίμα σαν υπερασπιστές της πατρίδας», κατέληξε ο νέος πρόεδρος, κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του με τη φράση: «ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» (God Bless America). 
   naftemporiki.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου