Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Απολογισμός ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση στα κοινωνικά μέτρα και ο «πόλεμος» κατά της διαπλοκής...!!!






Με επικοινωνιακή αντεπίθεση διάρκειας δύο εβδομάδων τουλάχιστον, απαντά η κυβέρνηση: με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,  

τα κορυφαία στελέχη κυβέρνησης και κόμματος προετοιμάζονται για εξορμήσεις. Παρών, φυσικά, στην επιθετική καμπάνια, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία σε κλειστό χώρο της Αθήνας αλλά και διακαναλική συνέντευξη σύμφωνα με πληροφορίες. Όσον αφορά το χρόνο της κεντρικής εκδήλωσης, αυτή θα μπορούσε να γίνει το Σαββατοκύριακο 28 -29 Ιανουαρίου, λόγω όμως της συμμετοχής του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λισαβόνα και στη Σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, λογικό είναι να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα.
Οψόμεθα…

Η αντεπίθεση θα έχει και αρκετή από… εξεταστική, δεδομένου ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου. Οπότε, για τις επόμενες δύο εβδομάδες (τουλάχιστον), η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα μιλά από θέση ισχύος. Πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο για αυτήν, αν συνυπολογίσει κανείς ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει κλείσει ακόμη.

Από την άποψη αυτή, η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας να ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ήταν …βάλσαμο στην ελληνική πληγή. Με την κυβέρνηση να επιχαίρει συν τοις άλλοις, γιατί «και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση –και, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει ακόμη πολλές φορές για την απόφασή του να μην στηρίξει την κυβερνητική απόφαση για την απόδοση της λεγόμενης 13ης σύνταξης.

Την ίδια στιγμή, σκληρή είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στον καμβά όσων εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να μιλά με ονοματεπώνυμα», σημείωνε μιλώντας στο newpost.gr. βουλευτής –μέλος της εξεταστικής από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Βασικά δε, συμπεράσματα είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα εξής:

«Τράπεζες δάνειζαν με ‘αέρα’ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.

Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.

Ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε πιθανή παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στην Βουλή, ώστε να υπάρξει, αν το αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά».

Το σκληρό ροκ τώρα αρχίζει…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου