Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Τριπλές εκλογές την άνοιξη του 2019 η στρατηγική Τσίπρα...!!!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019


Η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση της οικονομίας, οι δυσκολίες στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η πρώιμη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φουντώσει τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών.
Τα γνωστά σενάρια έρχονται κι επανέρχονται, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση παγίως εδώ κι ένα χρόνο περίπου θέτει κι επαναλαμβάνει το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το Newsbomb.gr σάς έχει ενημερώσει, πως στις συσκέψεις του στενού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν προτίθεται να αναλάβει το ρίσκο πρόωρων εκλογών, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και γραφόμενα.
Ο ίδιος δεν σκέφτεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, άλλωστε τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα είναι μάλλον… απαγορευτικά για κάτι τέτοιο.
Είναι βέβαια άλλο ζήτημα, αν στη δύσκολη –έτσι κι αλλιώς- πορεία κι εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκύψει κάποιο «ατύχημα» που θα οδηγήσει αναπόδραστα σε πρόωρες εκλογές.
Αλλά πάντως κάτι τέτοιο με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή τουλάχιστον αποκλείεται, αν και έχει δεχθεί εισηγήσεις για εκλογικό αιφνιδιασμό.
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε κάτι παραπάνω.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλά δεν προτίθεται να προκαλέσει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση (εκτός –επαναλαμβάνουμε- αν του επιβληθεί από γεγονότα ανεξέλεγκτα…), αλλά –αντίθετα- έχει συγκεκριμένη στρατηγική εκλογών για την άνοιξη του 2019, εφόσον φυσικά αντέξει μέχρι τότε, κάτι που δεν φαίνεται πάντως εύκολο.
Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, σε πρόσφατη «κλειστή» σύσκεψη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός «ξεδίπλωσε» αυτή τη στρατηγική, που συνίσταται στα εξής:
1. Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κι ένταξη της χώρας μας στην «ποσοτική χαλάρωση» που θα δώσει «ανάσες» στην οικονομία και θα επιτρέψει κάποιο δειλό άνοιγμα στις αγορές.
2. Προχώρημα της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, ένα χαρτί που μέχρι σήμερα δεν έχει αρκούντως αξιοποιήσει.
3. Άλλες θεσμικές αλλαγές, στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης κανόνων διαφάνειας και χτυπήματος της διαπλοκής και του «μαύρου χρήματος».
4. Κάποιες ακόμα παροχές προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανάλογα και με την επίτευξη πλεονασμάτων.
5. Ανοίγματα προς εκτός ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς χώρους και προσωπικότητες, με στόχο τη ντε φάκτο ανάδειξή του σε κυρίαρχο στο χώρο της κεντροαριστεράς.
6. Εκλογές και μάλιστα τριπλές την άνοιξη του 2019.
Όπως μάλιστα επεσήμανε, τότε κάλλιστα μπορεί να πάει σε μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση, εθνικών εκλογών, ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, που έτσι κι αλλιώς τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.
Θα επιδιώξει δηλαδή να βάλει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, με στόχο να εκτονωθεί στις κάλπες αυτές η λαϊκή αγανάκτηση και να έχει ένα κατά το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα στην κάλπη των εθνικών εκλογών.
Όλα τα παραπάνω, φυσικά, είναι αυτή τη στιγμή μια στρατηγική. Το αν αυτή η στρατηγική θα μπορέσει να υλοποιηθεί, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο δεν εξαρτάται κυρίως απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου