Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

To «όχι» της ΝΔ στη συναίνεση και τα σχέδια για το δημοψήφισμα...!!!

του Τάσου Τσιφόρου 

Σταθερά στη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση παραμένει η Νέα Δημοκρατία, 

 καθώς άλλωστε η τακτική του Μαξίμου δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σκέψη για συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Για μία ακόμη φορά, χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος απέκλεισε οποιαδήποτε συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έγκριση νέων μέτρων, ακόμη κι αν η κυβέρνηση – επικαλούμενη ότι εκτείνονται πέραν του 2018 – ζητήσει να εγκριθούν με την ειδική πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Αν ο πρωθυπουργός νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα, τότε θα πρέπει «να προχωρήσει στα δέοντα, σχολίασε χθες ο κ. Β. Κικίλιας, με τα «δέοντα» να είναι, προφανώς, η προσφυγή στις κάλπες. Παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Ν.Δ. ακούγονται σχόλια για την επιμονή του κόμματος στις κάλπες, αίτημα που διατυπώνεται παγίως εδώ και αρκετούς πλέον μήνες, από την Πειραιώς κλείνουν κάθε σχετική συζήτηση περί στήριξης ή ανοχής, με το επιχείρημα ότι «οι εκλογές δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση». Το ίδιο επιχείρημα διατυπώνει ο κ. Μητσοτάκης και στους διεθνείς συνομιλητές του, αρκετοί εκ των οποίων τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στο ενδεχόμενο μίας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα των μνημονίων.
Στην Πειραιώς έχουν, εσχάτως, ασχοληθεί και με τα σενάρια που θέλουν τον κ. Τσίπρα να σκέφτεται ένα ακόμη δημοψήφισμα. Η κεντρική γραμμή είναι αυτή της αποδόμησης – ειρωνείας έναντι ενός νέου δημοψηφίσματος. Και είναι βέβαιο ότι αν το αποτολμούσε ο κ. Τσίπρας (κάτι που, πάντως, δεν θεωρείται το πλέον πιθανό), η αντίδραση της Ν.Δ. θα ήταν ακραία! Εις ότι αφορά την ουσία του θέματος και την εξουδετέρωση του τρικ, γαλάζια στελέχη υπογραμμίζουν ως ενδεδειγμένη τακτική τη μη νομιμοποίηση οποιασδήποτε τέτοιας ενέργειας. Πως; Καλώντας – μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης – τους πολίτες να μην ψηφίσουν, προκειμένου να μην συγκεντρωθεί το απαιτούμενο επίπεδο συμμετοχής και το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να αποβεί μάταιο.

Με το νόμισμα της διαφάνειας

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να πληρώσει τον Πρωθυπουργό με το ίδιο νόμισμα που ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια: το ζήτημα της διαφάνειας. Η χθεσινή κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τους γαλάζιους βουλευτές δεν είναι τυχαία καθώς για πρώτη φορά η Ν.Δ. φέρνει στην Ολομέλεια όχι μόνον τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας και τη γνωστή ιστορία για τη συμμετοχή εξωχώριας εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής αλλά ανοίγει για πρώτη φορά το θέμα ιστοσελίδων, η δημιουργία των οποίων φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εν λόγω ιστοσελίδες είχαν ως στόχο να αναπαράγουν την επιχειρηματολογία της Κουμουνδούρου και σύμφωνα τουλάχιστον με μία μαρτυρία γνωστού δημοσιογράφου, τουλάχιστον μία από αυτές της ιστοσελίδες δημιουργήθηκε και λειτούργησε με προσωπική παρέμβαση και εμπλοκή του νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου