Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μέρκελ: Στο Eurogroup οι αποφάσεις για την Ελλάδα - Tσίπρας: Πάρτε γενναίες αποφάσεις...!!!

Στο προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επικεντρώθηκαν οι σημερινές κοινές δηλώσεις Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο, 

με την γερμανίδα καγκελάριο να τονίζει ότι οι ''αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται στο Eurogroup'' και τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει από την πλευρά του ότι ''οι εταίροι θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να μην κυλήσει η Ελλάδα στην αβεβαιότητα''. 
«Θα ασχοληθούμε με το θέμα του προσφυγικού. Η Ελλάδα έχει να λύσει πολλά προβλήματα. Δεν υπήρχε παλαιότερα η σύνδεση με την Τουρκία. Ήρθαν 400.000 άτομα κάποια στιγμή και γι’αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στη μοίρα της», είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ ''έχουμε μια στενή συνεργασία για την συμφωνία με την Τουρκία, υπάρχει μια καθυστέρηση, όμως θεωρούμε ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν καλά.
Όπως πρόσθεσε, επίσης, η καγκελάριος ''η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι κάτι καλό, θα ανακόψει τους δουλέμπορους''.
Την ίδια στιγμή σε σχέση με τις αποφάσεις για το πρόγραμμα στήριξης η κ. Μέρκελ τόνισε ότι:
Το πρόγραμμα της Ελλάδας σε σχέση, δεν λαμβάνονται αποφάσεις, οι διαβουλεύσεις γίνονται στο Eurogroup, σήμερα θα ακούσω πως θα αναπτύξει το θέμα ο πρωθυπουργός
Aπό την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαφυλαχθούν οι διεθνείς συνθήκες που τίθεται υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία, ενώ κάλεσε και τους εταίρους να λάβουν γενναίες αποφάσεις, προκειμένου να μην συνεχίσει η αβεβαιότητα στην Ελλάδα.
''Οι σχέσεις μας διακρίνονται για την ευθύτητα και τη σταθερότητά τους. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις: οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση. Η περίοδος απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων. Κοινός μας στόχος ο απεγκλωβισμός από τις πολλαπλές κρίσεις και το να σφυρηλατήσουμε το νέο όραμα για την Ευρώπη''.
''Κοινή απειλή είναι η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις, τόνισε ο πρωθυπουρργός Αλέξης Τσίπρας'' τόνισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων''. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ''θα ενημερώσει την καγκελάριο για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, την θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων και την επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: ''Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να ανακουφίσει όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης''.
Όπως υποστήριξε:
Το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης απαιτεί γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους. Να στείλουμε μήνυμα στην διεθνή κοινότητα οτι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης και σε ότι αφορά την οικονομία όσον αφορά και την γεωπολιτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου