Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αποσυναρμολόγησαν τη Ρόδα λόγω κακοκαιρίας... !!!

Χτες αργά το βράδυ ένα-ένα τα βαγόνια του μεγάλου τροχού άρχισαν να αφαιρούνται. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τόσο από τον Δήμο Αθηναίων όσο και από τους...
κατασκευαστές του έργου, η κίνηση αυτή έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλησιάζει.

Οι χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν εντός των επόμενων ωρών και ημερών τους ανάγκασαν -για λόγους ασφάλειας- να αποσυναρμολογήσουν τον τροχό.


Είχε προηγηθεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Μια Ρόδα με βαριά σκιά...»), σύμφωνα με το οποίο η θηριώδης κατασκευή, ύψους 40 μέτρων, εγκαταστάθηκε πριν πάρει έγκριση και πριν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί η Ρόδα Παρατήρησης ανεξαρτήτως καιρού καθώς η πολυεθνική και η αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα εταιρεία, που εγκατέστησε τον μηχανισμό, καλούνται να συμπληρώσουν τον φάκελο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι ελλείψεις, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι αρκετές, αν και στο χθεσινό συμβούλιο του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ο πρόεδρός του, Χρ. Τεντόμας, εκτίμησε ότι όσα πιστοποιητικά λείπουν «θα μαζευτούν σε δυο μέρες» και από εκεί και πέρα η Ρόδα θα ανοίξει στον κόσμο.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένο χρόνο έναρξης λειτουργίας. «Δεν θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας και νομιμότητας. Προτιμούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε αυστηρή κριτική για την καθυστέρηση», είναι η κατηγορηματική απάντηση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος έχει και έναν επιπλέον σύνθετο και συνάμα δύσκολο ρόλο: από τη μία καλείται να εμφανιστεί ως ο επισπεύδων τη λειτουργία της Ρόδας, από την άλλη προεδρεύει στην Επιτροπή Θεαμάτων (όπου συμμετέχουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, π.χ. μηχανικοί) που θα κληθεί να εγκρίνει την εισήγηση για την έναρξη λειτουργίας, εφόσον έχουν πιστοποιηθεί οι αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως διευκρινίζει ο δήμος, η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι όσες ημέρες δωρεάν λειτουργίας χαθούν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα αναπληρωθούν στη συνέχεια. Αυτό, βέβαια, θα απαιτήσει και νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρώτος φάκελος κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Με τη βεβαιότητα ότι είναι πλήρης, οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής αποχώρησαν για το εξωτερικό, με τους ελεγκτές να τους αναζητούν για τη συμπλήρωση των πιστοποιητικών...


Στο μεταξύ, την ανάληψη του πολιτικού κόστους σε περίπτωση που η Ρόδα δεν λειτουργήσει προανήγγειλε ο κ. Τεντόμας στο χθεσινό Δ.Σ. Ανοίγοντας αυτό το ενδεχόμενο, μοιάζει να παίρνει πάνω του το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το θέμα, ειδικά μετά το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης: ακούγοντας τον κ. Τεντόμα να λέει ότι η υποβληθείσα πρόταση ιδιώτη για τη Ρόδα μεταβιβάστηκε από το γραφείο του δημάρχου, ο Γ. Καμίνης παρενέβη στη συζήτηση για την αποκατάσταση της αλήθειας.

«Από το πρωτόκολλο του γραφείου δημάρχου είχε έρθει μια πρόταση για Ρόδα και αυτό, αυτομάτως, έφυγε από το πρωτόκολλο και πήγε στον Οργανισμό, που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των γιορτών», είπε ο δήμαρχος, με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ να συμφωνεί ότι απλώς ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία. «Το διαλεύκανα για να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την αιτιολογία του», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης. Προφανώς και το στιγμιότυπο αυτό δεν ήταν δυνατό να κάμψει τις διαμαρτυρίες, από συμβούλους της πλειοψηφίας και αντιπολίτευση, για το μείζον θέμα της υπόθεσης, που αφορά την εμπορευματοποίηση της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου