Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Βγαίνει από τον «γυάλινο πύργο» του ο Αλέξης Τσίπρας...!!!

του Σεραφείμ Νικολάου

 Εμφανής η αλλαγή τακτικής από το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα: ένας πιο αισιόδοξος και εξωστρεφής πρωθυπουργός  

αποφασίζει και βγαίνει από τα τείχη του γραφείου του, και επικοινωνεί, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους πολίτες (αλλά και τους δημοσιογράφους).
Για τους φίλους του, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα ένας πολιτικός που αντλούσε δύναμη από τον κόσμο, κάτι όμως η διαπραγμάτευση, κάτι τα άλλα προβλήματα άσκησης της εξουσίας μάλλον τον είχαν κρατήσει για κάποιο διάστημα σε απόσταση από τον κόσμο. Αίφνης, όλα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες με τον πρωθυπουργό να περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και τη Μεσσηνία.

Από περιοχές περισσότερο φιλικές στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως το Ηράκλειο και το Λασίθι) ως την πιο συντηρητική Καλαμάτα (ο δεξιός δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με τον οποίον θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν επιλέγει τους συνομιλητές του).
Και πηγαίνει, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισημαίνει, κυρίως για να ακούσει παρά για να πει. Και αν έχει και να εξαγγείλει κάτι, ακόμη καλύτερα. Με δύο, κατά βάση θέματα, στην πρωθυπουργική ατζέντα, εκτός από τα θέματα επικαιρότητας (διαπραγμάτευση κ.α.). Την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και πώς οι πολίτες μπορούν άμεσα να επωφεληθούν από αυτήν και τα μεγάλα έργα (ο αρμόδιος υπουργός, ο Χρήστος Σπίρτζης έχει γίνει, άλλωστε, σταθερό μέλος των πρωθυπουργικών περιοδειών).
Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς αυτής τακτικής, είναι σαφές το τελευταίο 48ωρο ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει συχνότερη επαφή με τους δημοσιογράφους: προχθές πήγε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους ευχηθεί, δεν αρνήθηκε όμως και να τους κάνει και ένα μικρό… briefing.
Αλλά και χθες, ενήμερος προφανώς, για την άτυπη ενημέρωση που έκανε σε πολιτικούς συντάκτες στενός συνεργάτης του, ξαφνικά …μπούκαρε στην αίθουσα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και μοιράζοντας, δεξιά αριστερά, ευχές αλλά και παραπολιτικά!
Η νέα αυτή τακτική δείχνει να αποδίδει καρπούς, άρα θα συνεχιστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου