Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Να ξεδιαλύνει σήμερα την ομίχλη, καλείται η κυβέρνηση...!!!

της Άρτεμις Παραδείσου 

Ημέρα «ξεκαθαρισμάτων» η σημερινή για την κυβέρνηση, καθώς από τις απαντήσεις και τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο τρέχον 24ωρο 

θα καθοριστεί εν πολλοίς η πορεία της διαπραγμάτευσης, πιο συγκεκριμένα αν όντως θα ενεργοποιηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ως την Πρωτοχρονιά, όπως ευελπιστεί η ελληνική πλευρά.
Και είναι ημέρα «ξεκαθαρισμάτων» γιατί περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι θεσμοί στο ελληνικό αίτημα για αποστολή επιστολής εκ μέρους τους, στην οποία θα θέτουν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις κυβερνητικές παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και νησιώτες.
Αν αυτό συμβεί σήμερα, τότε σύντομα θα ξεδιαλύνει το τοπίο και με την ελληνική επιστολή τη φορά αυτή, καθώς μάλλον ερωτήματα προκάλεσε η χθεσινή διαρροή αρμόδιας κυβερνητικής πηγής ότι δεν θα σταλεί αυτή (η επιστολή) αύριο, σήμερα δηλαδή. Την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας υπέθετε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ότι η επιστολή θα έχει ήδη σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Ένα σημείο με «πόνο» είναι η διαβεβαίωση ότι η 13η σύνταξη ήταν μέτρο που δόθηκε άπαξ και δεν θα έχει συνέχεια. Θα ζητηθεί τέτοια διαβεβαίωση; Και αν ναι, με ποιο τρόπο θα απαντηθεί;, είναι τα ερωτήματα που τίθενται. Ερωτήματα που αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον αν συνεκτιμηθεί ότι η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε με ενιαία «γραμμή» χθες: Άπαξ, απαντούσε η αρμόδια κυβερνητική πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, συμμετέχει ωστόσο στις διαπραγματεύσεις, έχει άριστη γνώση του «κλίματος» μεταξύ των θεσμών κ.ο.κ.
Από την άλλη ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, πιο πολιτικά μιλώντας εκείνος, άνοιγε παράθυρο χθες μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, να δοθεί η 13η σύνταξη και του χρόνου. Έκτακτο μεν το βοήθημα, αλλά η κυβέρνηση προσδοκά να το διασφαλίσει και για τον επόμενο χρόνο, απαντούσε ο υπουργός. Μια απάντηση λογική, με βάση και την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την υπεραπόδοση στη σχέση στόχων –εσόδων. Παρόλ’ αυτά, οι δανειστές θα ζητήσουν να μην δοθεί ξανά η 13η σύνταξη και πώς θα απαντήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση;
Απαντήσεις, απαντήσεις, απαντήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου