Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση-«βόμβα» Ιερώνυμου: Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει κανένας...!!!

Από το βήμα της Βουλής έστειλε ηχηρό μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αποδέκτες τόσο το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κι αν δεν έρθω να σας κάνω ένα αγιασμό τι έγινε; μπορεί να πάω στο σπίτι του καθενός ιδιωτικά αν το θέλει. Και αν δεν έρθετε να ορκιστείτε τι με νοιάζει εμένα δεν πρόκειται να πάθω κάτι κακό, πιστεύετε ότι με στενοχωρεί;», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με σαφείς αιχμές για την στάση που είχαν κρατήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγιασμό στη Βουλή.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζοντας στην πρόσφατη κρίση εκκλησίας-κράτους και ειδικότερα για την κόντρα με τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, τόνισε με νόημα προς τους βουλευτές, «όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και όλοι έχουμε ιδεοληψίες αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός, ούτε ο μούτσος».
Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε και στην συζήτηση περί χωρισμού κράτους-εκκλησίας τονίζοντας ότι για την εκκλησία δεν υπάρχει τέτοια ορολογία λέγοντας, «όποιος θέλει μπορεί να φύγει από την εκκλησία και αν μετανιώσει και γυρίσει πίσω εμείς θα είμαστε εδώ σαν τον πατέρα για να τον περιμένουμε και να τον συγχωρέσουμε».
Ως προς το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι το κράτος πολλές φορές το κράτος δεν στάθηκε με εντιμότητα απέναντι στην εκκλησία και ζήτησε να επιστραφεί στην εκκλησία ακίνητη περιουσία την οποία είχε πάρει το κράτος σε διάφορες χρονικές στιγμές και δεν την επέστρεψε.
Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η επιστροφή αυτών των ακινήτων θα έχει ως σκοπό να αξιοποιηθούν από την εκκλησία προκειμένου εκείνη να κάνει φιλανθρωπικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου