Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Τι θα κάνει η ΝΔ αν η κυβέρνηση φέρει νέα μέτρα και ζητήσει 180 ψήφους...???

του Πάνου Ρασσιά 

Το 2016 τελειώνει και η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη, βάζοντας σε κίνδυνο, όπως καταγγέλλουν από την οδό Πειραιώς, τις θυσίες του ελληνικού λαού.  

Τι θα κάνει ωστόσο η ΝΔ, αν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη το σενάριο που τον θέλει να φέρνει στη Βουλή νέα μέτρα και να ζητά αυξημένη πλειοψηφία με 180 ψήφους προκειμένου να τα περάσει, με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση;
Όπως σημείωνε στο newpost.gr κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα από την ανικανότητα και αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  
Από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3.5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν.

«Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο» σημείωνε το ίδιο στέλεχος της ΝΔ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού. «Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα «αντίδωρο» στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων», επεσήμαινε.

Μάλιστα από τη ΝΔ, απαντούν στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα περί «προθύμων» που επικαλείται η κυβερνητική πλευρά. «Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας» τόνιζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Και επειδή, όπως σημειώνουν από την ΝΔ, η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο «πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους, με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας», η στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένη: «εμείς δεν θα αποτελέσουμε το άλλοθι του κ. Τσίπρα, προκειμένου να διαφύγει των δικών του ευθυνών», τονίζουν.
Όπως ξεκαθαρίζουν, αν ο πρωθυπουργός νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές, ώστε να υπάρξει ξανά, όπως λένε, αντιστοιχία των δυνάμεων και της θέλησης της ελληνικής κοινωνίας, σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Σχετικά πάντως με τα σενάρια περί νέου δημοψηφίσματος, η απάντηση γαλάζιου στελέχους δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για τη στάση της ΝΔ: «Θα  αστειεύονται, φαντάζομαι…Γιατί για εμάς, μόνο ως φάρσα μπορεί να ακούγεται αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου