Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι τελευταίοι σπασμοί Βενιζέλου και Σαμαρά...!!!

Όχι ίσες αποστάσεις, αλλά καθαρό προγραμματικό λόγο πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως «οδικό χάρτη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

στην παρέμβασή του στην...
κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων των φορέων που την αποτελούν.

«Συνεργαζόμαστε, δηλαδή, στην πραγματικότητα με όσους αποδέχονται το δικό μας στρατηγικό πλαίσιο, αρκεί να το διατυπώνουμε καθαρά χωρίς αμφιθυμίες, με ολοκληρωμένες διατυπώσεις και σταθερότητα, και πίστη, και τεκμηρίωση.


Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τείνει χείρα βοηθείας ούτε δημιουργεί τις επικοινωνιακές εντυπώσεις ότι ενδεχομένως τείνει χείρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στα θέματα τα σχετικά με τους δημοκρατικούς και δικαιοκρατικούς θεσμούς» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιο είναι άραγε το στρατηγικό πλαίσιο που έχει υπόψη του ο κ. Βενιζέλος; Γιατί μέχρι στιγμής κανείς δεν το ξέρει. Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η λυσσώδης αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με τον ίδιο στόχο που έχει η Ν.Δ.: Να πέσει το ταχύτερο δυνατόν ο Τσίπρας ακόμα και εν μέσω αυτής της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το χρέος της χώρας. Ακόμα και πριν ή, αν δεν μπορούμε πριν, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, όπου στο θέμα αυτό η χώρα έχει έναν σημαντικό σύμμαχο! Ποιο ήταν άλλωστε το πλαίσιο “οδικός χάρτης” της γραπτής συμφωνίας στη διακυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.; Στις 22 Ιουνίου του 2012 δόθηκε στη δημοσιότητα η γραπτή συμφωνία “οδικός χάρτης”, που τελικά ήταν ένα παλιόχαρτο για τα μάτια του κόσμου.

ΣΤΙΣ 17 Ιουνίου του 2013 είχαμε την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για το ξαφνικό “μαύρο” στην ΕΡΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς, έλεγαν τα ρεπορτάζ για τη συνάντηση, επιμένει στην αμετακίνητη θέση του για κλείσιμο της ΕΡΤ και δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει κάτι. Στην άλλη πλευρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. συνεχίζουν να επιμένουν στις θέσεις τους και δεν δείχνουν έτοιμοι να συζητήσουν οτιδήποτε εάν δεν επαναλειτουργήσει και φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες της ΕΡΤ. Την ξέρετε τη συνέχεια γι’ αυτή τη μονομερή και έξω από κάθε συμφωνία ενέργεια του κ. Σαμαρά. Βενιζέλος και Κουβέλης έφευγαν από τη συνάντηση αγριεμένοι. Πριν εξέλθουν από το Μαξίμου, ο Βενιζέλος γύρισε πίσω και έκλεισε τη συμφωνία όπως την ήθελε ο αρχηγός της Ν.Δ. Ξεγέλασαν τον Κουβέλη και συνέχισαν να κυβερνούν.

ΣΤΙΣ 22 Οκτωβρίου του 2013 δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο πλαίσιο συνεργασίας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση. Τι έγινε αυτό το νέο πλαίσιο και πόσο δεσμευτικό ήταν; Ουδείς ασχολήθηκε μαζί του, αφού κι αυτό στην πράξη αποδείχτηκε παλιόχαρτο. Κυβερνούσαν όπως γούσταραν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, χωρίς να διαπραγματεύονται τίποτα. Όλα έρχονταν από έξω, γραμμένα στα αγγλικά! Ούτε υπουργικά συμβούλια, ούτε διυπουργικές επιτροπές και συνεργασίες και άλλες τέτοιες γραφειοκρατίες! Ας μην κοροϊδεύουμε τους πολίτες με πλαίσια που δεν υπάρχουν και όταν υπάρχουν, δεν υπάρχουν για να λαμβάνονται υπόψη. Το μόνο που κατάφερε τελικά ο Βενιζέλος απολαμβάνοντας την εξουσία και θάβοντας τις επικίνδυνες λίστες φοροφυγάδων που περιείχαν ονόματα φίλων ήταν να διαλύσει και να εξαερώσει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΟΣ όμως από την παρέμβαση του Βενιζέλου είχαμε και παρέμβαση του συνεταίρου Σαμαρά. Τι είπε ο πρώην; Είπε: “Κάθε σκέψη για συνεργασία με τον Τσίπρα διασπά την ενότητα του λαού (!), ενθαρρύνει την αλαζονεία και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε”. Και για την αποφυγή παρερμηνειών, συμπλήρωσε: “Έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που επιμένει να φύγει το συντομότερο ο κ. Τσίπρας”.

ΚΑΙ για να μη νομίζει κανείς ότι οι μοναδικοί που διαφωνούν με το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου και την πολιτική του Κυριάκου είναι οι “κοσμικοί” αριστεροί, έχει σημασία η παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, που συνομιλώντας με βουλευτές της Ν.Δ., τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επίσκεψη Ομπάμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για... εμάς, ώστε να βεβαιωθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών απαιτούν αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. Και κυρίως απαιτούν εθνική συνεννόηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων, που αποτελούν εθνικούς στόχους και για την επίτευξη των οποίων απαιτείται εθνική συλλογική προσπάθεια».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Σαμαράς και Βενιζέλος έπρεπε να είχαν την πολιτική ευαισθησία να αποχωρήσουν από την πολιτική. Δεν το έκαναν και επιμένουν σε επιχειρήσεις υπονόμευσης των εθνικής σημασίας ζητημάτων μόνο και μόνο για να φαντασιώνονται ότι αν πέσει ο Τσίπρας, αυτοί θα έχουν δικαιωθεί. Μέγα λάθος, διότι αγνοούν τον εξοστρακισμό...

Χρήστου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου