Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Κουρουμπλή-Καμίνη... για τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!

Τη βούλησή του για στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο υπουργός υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, 

κατά τη...
σημερινή επίσκεψή του στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο κ. Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης «κοινών τόπων», ενώ χαρακτήρισε «πολυτέλεια», τις «κόντρες και κοκορομαχίες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε μια περίοδο που η χώρα διέρχεται βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση.


Και η σημερινή συνάντηση, όπως είπε, ήταν «άλλη μια συνάντηση στην εμπιστοσύνη που οικοδομούν υπουργείο και δήμοι». Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν «οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δυνατότητες μητροπολιτικής διακυβέρνησης και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο οι δήμοι καθίστανται ακόμη πιο υπεύθυνοι και χρήσιμοι στους πολίτες. Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Ο δήμος Αθηναίων, έχει ξεκινήσει την πιο προωθημένη από πλευράς ένταξης – ενσωμάτωσης προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις άλλου είδους αποκλεισμών, που ενδημούν και λειτουργούν σε αυτά τα ζητήματα».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά και την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ανάφερε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, ενώ για την επαναθεσμοποίηση του «Καλλικράτη», είπε ότι θα έχει και αναπτυξιακό στόχο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι σήμερα η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στους δήμους, είναι να λειτουργήσουν χωρίς εμπόδια, και στις μεγάλες πόλεις να δοθεί η δυνατότητα μητροπολιτικής διακυβέρνησης.

«Αν δεν μεταρρυθμίσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα μπορέσουμε να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα και τουλάχιστον τη δημόσια διοίκηση, που είναι από τα μεγάλα προβλήματά της» ανάφερε.

Επίσης, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι πόλεις προσφέρουν πολύ περισσότερα από εκείνα που είναι υποχρεωμένες, για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, καθώς και για τη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να προσφέρει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει.

Ο κ. Κουρουμπλής προσκάλεσε ακόμη τον κ. Καμίνη να συμμετάσχει σε ημερίδα του υπουργείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που προωθεί το υπουργείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο υπουργός, ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων κατά τις συναντήσεις με ειδικούς επιστήμονες, δημάρχους και την ΚΕΔΕ, να μεταφέρει την εμπειρία ενός μεγάλου Δήμου, ώστε να κωδικοποιηθούν καλές πρακτικές και ένα πλαίσιο πολιτικής για την μητροπολιτική διακυβέρνηση...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου