Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

«Η νέα εποχή δεν είναι καθόλου νέα»... !!!

Με τίτλο «Το αντίδοτο στον Τραμπ, στο Brexit και στο "ναι σε όλα"», οι Γιάνης Βαρουφάκης, Μπράιαν Ινο, Σλάβοϊ Ζίζεκ και Νόαμ Τσόμσκι, 

 αρθρογραφούν στην...
«Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» για την εκλογή του Ντ. Τραμπ και το Brexit, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι προοδευτικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να πείσουν τους λαούς».

Τα τέσσερα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25 υπογραμμίζουν στην «Εφ.Συν.» πως «η νέα εποχή που εγκαινιάζει σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ, και της οποίας προπομπός ήταν το Brexit, δεν είναι καθόλου νέα.
Αποτελεί μεταμοντέρνα παραλλαγή της δεκαετίας του 1930, με τον αποπληθωρισμό, την ξενοφοβία και πολιτικές τού διαίρε και βασίλευε σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

»Οπως την ημέρα μετά το Brexit, έτσι την περασμένη Τετάρτη που ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, οι φιλελεύθεροι αστοί, που πίστευαν ότι το κατεστημένο είχε τα ''πράγματα'' υπό έλεγχο, ξάφνου συνειδητοποίησαν ότι ζουν σε κοινωνίες που αγνοούν».

Σε άλλο σημείο του άρθρου τους προειδοποιούν: «Το πάθος που ώθησε το Brexit και τον Τραμπ, αύριο θα προωθήσει τη Λεπέν και το Alternative für Deutschland, θα ενισχύσει τον μισανθρωπισμό παντού, θα τον βοηθήσει να επιστρατεύσει τον θυμό του 80% και να τον θέσει στην υπηρεσία των ισχυρών οι οποίοι θα τον χρησιμοποιήσουν για να αναδιανείμουν μεταξύ τους την εξουσία πριν, άλλη μια φορά, πετάξουν αυτό το 80% στα αζήτητα, προδομένους και διχασμένους» και προσθέτουν με νόημα:

«Καθήκον μας είναι να θέσουμε τέλος στον φαύλο αυτό κύκλο μεταξύ των δύο, ουσιαστικά, συν-εταίρων: του Διεθνούς Κατεστημένου και της Εθνικιστικής Διεθνούς. Kαθήκον μας είναι να επαναφέρουμε το πάθος ως αρωγό του Ανθρωπισμού»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου