Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

''Δεν έχουμε μέλλον χωρίς ανεξαρτησία''... αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης...!!!

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανεξαρτησίας,  

αποτινάσσοντας την υποτέλεια και τα μνημόνια της...
λιτότητας και του ξεπουλήματος» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την περιοδεία του στον Πειραιά. Ο γραμματέας της ΛΑΕ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη και η ΕΕ είναι σε παρακμή.


Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ομπάμα τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήρθε στην Ελλάδα για να βελτιώσει τη δική του εικόνα ως απερχόμενος και στην ουσία ηττημένος και όχι για να βοηθήσει τη χώρα. Σημείωσε ακόμη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα επί οκτώ χρόνια «χαντάκωνε« την Ελλάδα «στηρίζοντας τη μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας και υποστηρίζοντας την παραμονή της στη γερμανική φυλακή του ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που έμεινε στον τόπο για άλλη μια φορά, μετά την αποχώρηση Ομπάμα, είναι η δουλοφροσύνη και η απεριόριστη υποτέλεια των μνημονιακών υπαλλήλων της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ, δουλοφροσύνη και υποτέλεια, οι οποίες συνιστούν την πραγματική γάγγραινα για τον τόπο».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε για το χρέος, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «αν ο Ομπάμα δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα στη χώρα, την οποία έσπρωξε από το 2010 άρον - άρον στη μνημονιακή περιπέτεια, έδωσε, όμως, αφορμή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος του τόπου και του λαού μας και να κλείσει κάθε χαραμάδα για οποιαδήποτε μέτρα ''ελάφρυνσης'' στο ελληνικό χρέος, έστω και αν αυτά που συζητούνται ούτε για ασπιρίνη δεν μπορούν να εκληφθούν». Σημείωσε επίσης ότι το χειρότερο, όμως, είναι ότι «ο Β. Σόιμπλε, σε ένα ρόλο που θα τον ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης, ουσιαστικά κατάγγειλε αδίστακτα και με περιφρόνηση τους ''δουλοπάροικους'' της ελληνικής αποικίας, που δυσπραγούν και πένονται, για ''ασωτία'' και σπατάλες, συνεχίζοντας, όπως είπε, να παίρνουν υψηλές συντάξεις και κοινωνικές παροχές και γενικώς ''να ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους».

Στην ουσία, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης οι καταγγελίες Σόιμπλε αποτελούν εντολές στην ελληνική μνημονιακή τάξη για συνέχιση και κλιμάκωση της σκληρής λιτότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε ότι ζούμε μια περίοδο όπου ευρωζώνη και ΕΕ βρίσκονται σε παρακμή και κλυδωνίζονται, ενώ η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζει κρίση και απειλείται με ανατροπή και πρόσθεσε: «Σε μια τέτοια φάση η Ελλάδα μπορεί, περισσότερο από πριν, να διασφαλίσει την κυριαρχία της και να χαράξει έναν ανεξάρτητο δρόμο έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, με σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, ενίσχυση μισθών και συντάξεων κλπ.»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου