Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση Τσίπρα με Σκουρλέτη στο Μαξίμου – Ρίχνει τους τόνους ο υπουργός Ενέργειας...!!!

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Κυρίως όμως για να αποσαφηνιστούν οι παρεξηγήσεις οι οποίες προέκυψαν τόσο από την τοποθέτηση του υπουργού στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρή - «δεν προχωράει έτσι το μαγαζί», είπε χαρακτηριστικά- όσο και από τα όσα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή. Και αυτό γιατί ο κ. Σκουρλέτης δεν περιλαμβανόταν στην πρόταση του πρωθυπουργού για τη νέα Πολιτική Γραμματεία, ενώ στη συνέχεια και ενώ υπήρξε σχετική πρόταση από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αρνήθηκε να κατέλθει υποψήφιος.

Ειδικά το τελευταίο περιστατικό από αρκετούς ερμηνεύτηκε ως «δυσαρέσκεια», γεγονός που επιβεβαιώθηκε από πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού που ερμηνεύτηκαν ως αποστασιοποίηση από κυβερνητικές επιλογές, ιδίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Στην επίμαχη συνάντηση λοιπόν, επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι, γεγονός που φαίνεται και από την δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη. «Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε  κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.  Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά τους σημείωναν πως «τερματίζεται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ Τσίπρα και Σκουρλέτη».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου