Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Πρώτα ο ανασχηματισμός στο κόμμα και μετά στην κυβέρνηση...!!!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν ανέβει στο βήμα για τη δευτερολογία του, κλείνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων κατά την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να γίνουν αιφνιδιασμοί. 

Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση», απάντησε, βάζοντας τέλος σε ένα από τα σενάρια που προέβλεπε ότι ενδεχομένως θα προχωρούσε σε ευρύ, δομικό ανασχηματισμό αμέσως μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου.

«Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό. Κάθε πράγμα στον καιρό του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός,
«ενεργοποιώντας» με αυτόν τον τρόπο το σενάριο που έκανε λόγο για ανασχηματισμό μετά το τέλος και της δεύτερης αξιολόγησης. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Δούρου: Δεν έχουμε περιθώρια για νέα ψευτοδιλήμματα
• Σκουρλέτης: Να απαντηθεί αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο
• Πολάκης: Έχουμε πόλεμο, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου
Ως προς το θέμα που προέκυψε με την τροπολογία Παππά και κυρίως με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο κ. Τσίπρας είπε λακωνικά: «Βλέπω αντιφάσεις για το ΕΣΡ στη Νέα Δημοκρατία. Οι μισοί το θέλουν και οι μισοί όχι».
Τσίπρας: Το παλιό θέλει να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση
Το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση, να γυρίσει στρατηγικά δικαιωμένο, τόνισε από το βήμα κλείνοντας με τη δευτερολογία του τη συζήτηση, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του τηλεοπτικού τοπίου.
Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα
«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, αναφερόμενος και πάλι σε προσπάθεια «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος από τις δυνάμεις της διαπλοκής».
Κάλεσε ακόμη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τη Ν.Δ. να απαντήσουν θετικά στην προσπάθεια του προέδρου της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα, για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Αν ακόμα και τώρα, στην ύστατη αυτή προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να ξαναμπλοκάρει το ΕΣΡ αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τρεις δύσκολοι μήνες
Χαρακτήρισε το επίπεδο της συζήτησης που έγινε στο συνέδριο από την Πέμπτη το βράδυ αντάξιο της ευθύνης που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε ότι ως χώρα βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή και σε λίγο «θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».
Είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες, υπογράμμισε.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι «να βγάλουμε την πατρίδα μας από την επιτροπεία, τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της λιτότητας».
«Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες δύσκολους, που θα κρίνουν πολλά, ενόψει της ερχόμενης τριετίας μέχρι τις εκλογές το 2019», πρόσθεσε, ενώ έθεσε ως στόχο «να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με μια άλλη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες κυβερνήσεις «κομπάρσους της διαπλοκής», ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα διεκδικεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο «άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει».
«Όλοι κατανοούν πια ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επίλυση του χρέους τώρα
Η επίλυση του ελληνικού χρέους είναι και προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ θα προωθήσει και την ευρωπαϊκή άρα και παγκόσμια οικονομία, είπε ο Πρωθυπουργός.
Επισήμανε ότι η βιασύνη μας δεν έχει να κάνει με σχεδιασμό που αφορά την «εσωτερική κουζίνα», αλλά ο χρόνος επίλυσης του προβλήματος είναι θέμα στρατηγικής και είναι κρίσιμο μέγεθος.
Οι εταίροι στην Ευρώπη αντιμετώπισαν την οικονομική και προσφυγική κρίση με αμηχανία, καθυστέρηση και με λύσεις στο «παρά πέντε».
Τις επιπτώσεις της αδράνειας τις βιώνουμε όλοι και πριν απ' όλους η Ευρώπη, τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα των επιπτώσεων την άνοδο της ακροδεξιάς.
Η επίλυση του χρέους, που τώρα πρέπει να γίνει, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα που δικαιούται, αλλά η τακτική της μετάθεσης, που μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε αποτυχίες, διακινδυνεύει τώρα να οδηγήσει σε τραγωδίες, είπε ο πρωθυπουργός.
Διεκδικούμε όσα προβλέπει η συμφωνία
Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ανοίξαμε όλα τα μέτωπα από επιλογή: Στο εσωτερικό για να μην γίνουμε κομπαρσοι και μαριονέτες της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε ότι αφορά το εξωτερικό, είπε, ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες διαπραγματεύσεις. Οι προηγούμενοι όταν ετίθετο το ζήτημα του χρέους δεν τολμούσαν καν να μιλήσουν γι' αυτό.
Εμείς έχουμε ιστορική ευθύνη, θα μπορούσαμε να λέμε ότι η οικονομία ανακάμπτει, στην πράξη αποδείχθηκε ότι έχουμε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλες τις προβλέψεις, ενώ έχουμε την σχεδόν βέβαιη εκδοχή ότι φέτος η οικονομία θα κλείσει με θετικό, μικρό μεν αλλά θετικό, πρόσημο ανάπτυξης.
Εμείς όμως δεν θέλουμε να διαχειριστούμε την μιζέρια. Θέλουμε η οικονομία να απογειωθεί, να μοιράσουμε την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μια δίκαιη συμφωνία και περιμένουμε από τους θεσμούς και τους εταίρους μας να την τηρήσουν. Διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει, ολιγωρίες δεν θα γίνουν δεκτές, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Λύση στο Κυπριακό με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι λύση
Εμείς θέλουμε την λύση στο Κυπριακό και στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυπριακής κυβέρνησης και τις συνομιλίες. Θέλουμε λύση δίκαιη και βιώσιμη. Δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων, δεν είναι διμερές πρόβλημα, αφορά το διεθές δίκαιο, είπε ο πρωθυπουργός. «Λύση με εσαεί παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» υπογράμμισε.
Το παράδειγμα Κόρμπιν
Έκανε λόγο για μάχη στα εργασιακά, όχι μόνο στη διαπραγμάτευση αλλά και στους χώρους εργασίας «κόντρα στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό».
Είπε ότι αυτές οι μάχες μπορούν να κερδηθούν, υπό την προϋπόθεση ότι «θα ρίξουμε το βάρος μας στο κόμμα».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα τον Τζέρεμι Κόρμπιν στη Μεγάλη Βρετανία, ότι «μπορείς να έχεις ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό και ταυτόχρονα αριστερό».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου