Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Πότε και γιατί βλέπουν εκλογές στη ΝΔ...!!!

του Πάνου Ρασσιά 

Εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, με ορόσημο την άνοιξη, βλέπουν στην οδό Πειραιώς, καθώς στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν πως η κυβέρνηση θα καταρρεύσει υπό το βάρος δύο παραγόντων.  

Ο πρώτος είναι η καταστροφική πορεία της οικονομίας και η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και ο δεύτερος η απαξίωση της κυβέρνησης από το διεθνή περίγυρο.
 

Με βάση την εκτίμηση αυτή και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουν αποδομήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και οι τηλεοπτικές άδειες, οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εκφράζουν την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πιεστεί ασφυκτικά και θα οδηγηθεί επιλέξει μόνος του τις εκλογές ως λύση, καθώς θα είναι η μόνη διέξοδος.


Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της ΝΔ θα συνεχίσουν να ζητούν επιτακτικά πρόωρες κάλπες, ως το μόνο τρόπο «να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο έχουν οδηγήσει τη χώρα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος και η κυβέρνησή τους». Αυτό αναμένεται να πει αύριο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που θα ξεκινήσει στις 14:30 στην Ολομέλεια.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση πάντως στην οικονομία, καθώς όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «την ώρα που οι πολίτες βάζουν πιο βαθειά από πότε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν – όσοι ακόμη μπορούν – την εφορία, την ώρα που συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ τους να περικόπτονται, την ώρα που οι επιχειρήσεις «στενάζουν» από την υπερφορολόγηση  και η αγορά έχει κυριολεκτικά παγώσει, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του αναβάλλουν κρίσιμες αποφάσεις αναγκαίες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα».

Όπως σημειώνουν από την οδό Πειραιώς, το θέμα της απροθυμίας από την πλευρά κάποιων υπουργών της κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος έθεσαν τις τελευταίες ημέρες ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφέστατο μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αρχικά, υπενθυμίζουν, ο  Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στη νέα αξιολόγηση και να  την ολοκληρώσει  στις αρχές  Νοεμβρίου και αμέσως μετά τη «σκυτάλη» πήρε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ διαπιστώνοντας και αυτός απροθυμία υπουργών να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια στιγμή, αναφέρουν από τη ΝΔ, ο διεθνής Τύπος επισημαίνει πως η διεθνής κοινότητα χάνει την υπομονή της με την κυβέρνηση Τσίπρα και φέρουν ως παράδειγμα δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που  είναι   πιθανόν, όπως λένε, και  το χειρότερο για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αν όχι χρόνια. Σε μακροσκελές άρθρο της σκιαγραφεί την ανεπάρκεια της συγκυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι πρακτικές της ερμηνεύονται σαν προειδοποίηση προς την επιχειρηματική κοινότητα να αποφύγει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου