Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού...!!!

του  Νίκου Παπαδημητρίου 

Με αφορμή την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση για τον εκλογικό νόμο, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως «αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού», 

ενώ εκτιμά πως διαμορφώθηκε ευρεία πλειοψηφία γύρω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο: η αξιολόγηση αυτή ανήκει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 
Εκτός από τον εκλογικό νόμο, το κομματικό όργανο απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, η Συνταγματική Αναθεώρηση ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού τη Δευτέρα το απόγευμα.
Μιλώντας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η Συνταγματική Αναθεώρηση «δεν είναι δουλειά τεχνοκρατών ή ειδικών, αλλά των πολιτών οι οποίοι και πρέπει να εμπλακούν ενεργά», ανέφερε σχετικά κομματική πηγή. Θέση του κυβερνώντος κόμματος είναι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για μια «μεγάλη και πλατιά διαδικασία με το λαό», πάντως το βασικό μέρος της όλης διαδικασίας τοποθετείται για το Μάρτιο του 2017. 
Στη συνεδρίαση της Π.Γ. συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης, που ήταν και μέλη της επιτροπής για την Αναθεώρηση. 
Όσον αφορά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, στην Π.Γ. έκαναν την αποτίμηση: εν πρώτοις «υπάρχουν μεταρρυθμίσεις γύρω από τις οποίες μπορεί να συγκεντρωθεί μια ευρεία πλειοψηφία». Ενώ για τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, η εκτίμηση είναι πως η μεν ΝΔ αποδυναμώθηκε, ενώ «αποκαλύφθηκε ο ρόλος ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου