Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες...!!!

Συγκλονισμένη είναι η Τουρκία αλλά και διεθνής κοινότητα από την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ, της Κωνσταντινούπολης, 

 το μεγαλύτερο της χώρας και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο τραγικό απολογισμό σκοτώθηκαν 36, ενώ σύμφωνα με πηγές τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, και τρεις δράστες που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.
Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ.
Σημείωσε ότι:
«έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».
Ο Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».
«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» είπε π Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».
Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη.
Την ίδια ώρα δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News μετέδωσε, επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα, ότι ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας.
Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε με δύο αναρτήσεις του - στα ελληνικά και στα αγγλικά- στο Twitter και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις». «Είμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, των φίλων μας, ενάντια στην τρομοκρατία».
Καταδίκη από τον Λευκό Οίκο
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση χθες με την οποία καταδικάζει "με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο" την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.
Αλληλεγγύη από το Πακιστάν
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον τουρκικό λαό, αλλά και την κυβέρνηση.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 150 στις τρεις εκρήξεις που έπληξαν χθες το βράδυ του αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
“Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Νουάζ Σαρίφ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι,” ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου