Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Τα τρία «αγκάθια»… για τη συμφωνία…!!!

Για πρόοδο σε αρκετά σημεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές έκανε λόγο ο...
πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,  

μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, ενώ έστειλε μήνυμα στην Πορτογαλία για πρόσθετα μέτρα για το 2016.

Ως προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία, «υπάρχει πρόοδος σε αρκετά σημεία, αλλά χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση σε άλλα μέτωπα», είπε και προσδιόρισε τα βασικά σημεία που πρέπει να κλείσουν ώστε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο:


Το ασφαλιστικό
Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας

Και τα δημοσιονομικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Κατά τα άλλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι «παραμένουν οι κίνδυνοι μη συμμόρφωσης της Πορτογαλίας με το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τη Λισαβόνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να είναι ο προϋπολογισμός του 2016 συμβατός με το Σύμφωνο. 

Μοσκοβίσι: Πολύ δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι γίνεται εντατική δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος και να γυρίσει το κουαρτέτο των δανειστών το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα. 

Ο κ. Μοσκοβισί, αναγνώρισε πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα, ειδικά το ασφαλιστικό, είναι πάρα πολύ δύσκολες, αλλά όπως είπε είναι αναγκαίες. «Αλλά δεν γίνονται ευκολότερα τα πράγματα όταν υπάρχουν κατηγορίες», συνέχισε ο κ. Μοσκοβίσι, και καλωσόρισε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν ώστε οι διαπραγματεύσεις να λήξουν με ομαλό  τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου