Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια , BINTEO...!!!


Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής πορείας αντιεξουσιαστών και αριστεριστών στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 
Η ένταση έγινε ορατή από την αρχή  της πορείας όταν και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με αντιεξουσιαστές να ρίχνουν μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ αυτή την ώρα επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο. «Θύμα» των μολότοφ και ένα Smart στα Εξάρχεια το οποίο πήρε φωτία. Οι αντιεξουσιαστές, δρουν κατά ομάδες, εμφανίζονται από στενά πετούν όσες περισσότερες βόμβες μολότοφ μπορούν και αποχωρούν, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με ρίψη χημικών. 
Αλλες ομάδας αντιεξουσιαστών πετούν πέτρες, μάρμαρα που ξηλώνουν από σκάλες και πεζοδρόμια, ξύλα και ότι άλλο βρίσκουν, βάζουν φωτιές σε κάδους. 
Υπολογίζεται ότι τα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια στα Εξάρχεια είναι περίπου 500, ενώ στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην αφήσει τα επεισόδια να επεκταθούν αλλά και να εμποδίσει τους αντιεξουσιαστές από το να μπουν στο Πολυτεχνείο.
Επίσης, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετά πάνω από τα Εξάρχεια προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σαν τα περσινά, όταν την ώρα που τους τελείωσαν οι μολότοφ, οι αντιεξουσιαστές ανέβαιναν στις ταράτσες πολυκατοικιών και πετούσαν κάτω, στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ογκώδη αντικείμενα, όπως ψυγεία. 
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 προσαγωγές. 
Σπίτι στις φλόγες
Το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες στα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων.
Αμεσα έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα και αφού πρώτα οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να απομονώσουν το δρόμο προκειμένου να καταφέρουν οι πυροσβέστες να περιορίσουν τις φλόγες, πριν η φωτιά επεκταθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος ενώ ήταν άγνωστο αν μέσα στο σπίτι υπήρχαν άνθρωποι.






















Ενταση στην πορεία των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων 
Εντωμεταξύ, ένταση προκλήθηκε και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, όταν στις 3 το μεσημέρι, περίπου, έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομάδα 30 νεαρών πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ. Λίγο αργότερα,  περίπτερο στην Κολοκοτρώνη τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ μικροένταση επικράτησε και στους γύρω δρόμους. 






Φρούριο η Αθήνα
Η Αθήνα θυμίζει φρούριο για τις εκδηλώσεις μνήμης που έχουν προγραμματιστεί σήμερα, καθώς περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια.
Ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο έχει κλείσει από τις 3 μ.μ. και ο σταθμός του Συντάγματος από τις 5 το απόγευμα, ενώ κλειστές είναι αυτή  την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια.


Επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια, τραυματίστηκε Πορτογάλος τουρίστας 
Εντωμεταξύ,  για δεύτερη συνεχή νύχτα επεισόδια ξέσπασαν και το Σάββατο στα Εξάρχεια, με νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. 
Τα ξημερώματα της Κυριακής, μάλιστα,  έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο τουρίστα που πέρναγε τυχαία με αυτοκίνητο από την περιοχή και δέχτηκε βροχή από πέτρες. 
Μητέρα Γρηγορόπουλου: Σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού μου
Την ίδια ώρα, η  μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει πως «δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ' όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας», ενώ δηλώνει ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, αλλά και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου