Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Επιμένει στις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο το Βερολίνο – Η Μέρκελ θα το θέσει στη Σύνοδο της Κυριακής...!!!

Με τον πιο ξεκάθαρο και σαφή τρόπο επιμένει να θέτει θέμα κοινών περιπολιών Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο η κυβέρνηση της Γερμανίας,  

με την Άνγκελα Μέρκελ να προαναγγέλλει πως θα γίνει συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.
Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων, δήλωσε χθες σε  συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ .

«Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης. Και η Τουρκία έχει δίκιο, όταν λέει ότι φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Όταν όλο αυτό συμβαίνει μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ-, τότε δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος που σε μια στενή λωρίδα νερού μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κυριαρχούν οι διακινητές και όχι μια νόμιμη κατάσταση» προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος και σημείωσε ότι αυτό θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο «ώστε να αποκαταστήσουμε περισσότερη τάξη και έλεγχο».

Γκάμπριελ: Χρειάζεται καλύτερη φύλαξη

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Πρέπει να φροντίσουμε για μια συντεταγμένη μετανάστευση των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο», ανέφερε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σύμφωνα με την Bild - και δήλωσε ότι «κλειστά εξωτερικά σύνορα στην Ευρώπη δεν σημαίνει Ευρώπη - φρούριο».
Ο κ. Γκάμπριελ εξήγησε ακόμη ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και η εφαρμογή ποσόστωσης και προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενο κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε: «Μπορεί κανείς να ‘θάψει' την Ευρώπη για μερικά χρόνια αν κλείσει και πάλι τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου