Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΚΗ Η στρατηγική Τσίπρα για τους επόμενους είκοσι μήνες Η στρατηγική Τσίπρα για τους επόμενους είκοσι μήνες...!!!

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Κοινωνικά χαρακτηριστικά προσπάθησε να προσδώσει στην νέα διακυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας επισήμως την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση  

τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προυπολογισμού και διαβεβαιώνοντας συγχρόνως για την προσπάθεια αναζήτησης ισοδυνάμων τόσο για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου φόρου όσο και για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. 

Παρόλα αυτα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων της νέας συμφωνίας με στόχο αυτή να μπορέσει να ξεκλειδώσει την συζήτηση για την απομείωση του δημοσίου χρέους αλλα και για να ξεκινησει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σημειωτέον πως ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως όσες τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν θα αποκτήσουν και μάνατζμεντ που θα βριςκεται υπο τον έλεγχο του κράτους. 
Ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά μέτρα την επανεκλογή του στην θέση του πρωθυπουργού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του θα έχει ορίζοντα τετραετίας. 
Πρακτικά ο πρωθυπουργός πιστεύει πως εάν η χώρα καταφέρει να βγει στις αγορές μετά από 20 μήνες, χρονικό διάστημα που ο ίδιος προσδιόρισε και για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία τότε η κυβερνηση του και ο ίδιος θα έχουν κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και θα μπορέσουν να παραμείνουν στην εξουσία χωρίς να χρειαστεί να στηθούν πρόωρες κάλπες. Άλλωστε μέσα στην επόμενη τετραετία ούτε ευρωεκλογές θα γίνουν , ούτε Προεδρική εκλογή προβλέπεται.
Το κλειδί σύμφωνα με το Μαξιμου για την διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται πέραν της εξόδου από την κρίση μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα μέσα από μία συνταγματική αναθεώρηση. Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την εναρξη διαλόγου τους επόμενους μήνες και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες στο μυαλό του ένα σύστημα που θα πλησιάζει μεν στην απλώς αναλογική, αλλα θα προβλέπει μπόνους για το πρώτο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου