Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σχέδιο «Οχυρό Ρηγίλλης» για την εκλογική νίκη της ΝΔ...!!!

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Εφαλτήριο εκλογικής νίκης από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης 18, εκεί όπου επί 35 συναπτά έτη στεγάστηκε η σύγχρονη ιστορία της μεταπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας 

αναζητά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η αποψινή (19:30) συγκέντρωση στο ιστορικό κτίριο μπορεί να μην λέει πολλά στους νεότερους ψηφοφόρους, ωστόσο για μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων στήριξαν άλλους σχηματισμούς την τελευταία 5ετία, έχει το συμβολισμό της. 

Και πάνω σε αυτόν θέλει να επενδύσει ο κ. Μεϊμαράκης, ξεκινώντας αρχικά την προσπάθεια επανασυσπείρωσης των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων του κόμματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ν.Δ. δεν θα περιοριστεί στην ομιλία του Προέδρου του κόμματος ή απλά στο φόντο του κτιρίου. Αλλά και στην υπενθύμιση κορυφαίων πολιτικών στιγμών της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, που συνδέθηκαν με τη Ρηγίλλης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τις εκλογικές νίκες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, που όλες (μαζί με τις ήττες του κόμματος βέβαια) είχαν ως «φόντο» το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου και το γραφείο του Προέδρου. 
Ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την επίδραση που θα έχει η αποψινή εκδήλωση, ωστόσο είναι σαφές ότι ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να κάνει την έκπληξη σε μία, αρχικώς, προδιαγεγραμμένη ως προς την κατάληξή της εκλογή. Οι ρυθμοί που έχει υιοθετήσει, ήδη από την προκήρυξη των εκλογών, η Ν.Δ. είναι πρωτοφανείς, όπως άλλωστε και οι περιοδείες του Προέδρου του κόμματος.  
Δεν είναι τυχαίο ότι αύριο και μεθαύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει στην Κρήτη, εκεί όπου βρίσκεται εδώ και ημέρες προκειμένου να οργανώσει την περιοδεία, η μόνη γυναίκα εκλεγμένη βουλευτής του νησιού και πλέον πρώτη στην Αθήνα κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί και μιλήσει και στους άλλους νομούς του νησιού. 
Σημείο καμπή για τη Ν.Δ. είναι η παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος, «πάνω και πέρα από το μνημόνιο» όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, η οποία και προγραμματίζεται για την προσεχή Κυριακή, παράλληλα με την παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Με αυτό ως εφαλτήριο, αλλά και με σκληρή κριτική (σ.σ. και σχετική τηλεοπτική διαφήμιση) στις ανακολουθίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πορευθεί ο κ. Μεϊμάρακης κατά την επόμενη προεκλογική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει και διήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο όπου θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στην τελική στροφή πριν τις κάλπες, το σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και την παρουσία του στη ΔΕΘ. Σε αντίθεση με την τακτική της γαλάζιας ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται όχι μόνον να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες αλλά και να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπως άλλοτε... 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου