Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πονοκέφαλοι για τον Τσίπρα: Πολλοί οι αναποφάσιστοι, λίγοι οι νεολαίοι...!!!

του Τάκη Χατζή  

Στις πέντε δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά από 1 ως 3,5%. 

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν έβαλαν τα όργανα για να αρχίσουν να χορεύουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά τα ποσοστά του πόρρω απέχουν από εκείνα του Ιανουαρίου. Ταυτοχρόνως ο στόχος της αυτοδυναμίας φαντάζει ανέφικτος, ενώ δείχνει να κινδυνεύει και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ που εμφανίζονται να μην συγκεντρώνουν το αναγκαίο 3% για να μπούνε στη Βουλή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι χαμηλή συσπείρωση που εμφανίζεται πέριξ του 50- 55% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου, ενώ αντιθέτως η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό συσπείρωσης 75%.
Το γεγονός κάνει τα στελέχη της Κουμουνδούρου να υποστηρίζουν ότι τα εμφανιζόμενα στις δημοσκοπήσεις ποσοστά «είναι τα χαμηλότερα που ενδέχεται να καταγραφούν». Τούτο όμως δεν προκαλεί χαμόγελα όπως (λογικά) θα περίμενε κανείς. Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης εκλογές δεν κερδίζονται.
Για τον λόγο αυτό τονίζουν ότι η μάχη για να πεισθούν οι αναποφάσιστοι ότι «η Αριστερά αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» θα είναι καθοριστική για το εκλογικό αποτέλεσμα. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στους αναποφάσιστους και από το στελεχικό δυναμικό του κόμματος και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Το δεύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στις μικρές ηλικίες- αυτές που τον υπερψήφισαν μαζικά τον Ιανουάριο, αλλά και αυτές που ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα. Εδώ η «γιατρειά» είναι πιο δύσκολη και για αυτό, το «φάρμακο» αναζητείται. Αρνητικό θεωρείται το γεγονός ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότερο είναι να την κάνει, παρά να βάλει πλάτη στο εγχείρημα.
Στην «χαμηλή πτήση» των ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βοηθήσει. Για τους αναποφάσιστους και τη νεολαία, έχει αποφασιστεί να αξιοποιηθεί το ισχυρό του όπλο. Στο δίλημμα μεταξύ «παλιού και νέου» θα προστεθεί άλλο ένα. Αυτό που θα καλεί τους ψηφοφόρους να απαντήσουν αν προτιμούν για πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μεϊμαράκη. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου