Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Βιωσιμότητα χρέους και βραχυπρόθεσμη συμφωνία στο τραπέζι των θεσμών...!!!

του Βαγγέλη Βιτζηλαίου  

Στο τραπέζι των θεσμών μπαίνει το ελληνικό χρέος, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.  

Λίγο νωρίτερα ανέφερε ότι εξετάζεται μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία στήριξης της χώρας μας.
«Καλωσορίσαμε τον νέο έλληνα συνάδελφό μας και ακούσαμε την αξιολόγησή του σχετικά με την κατάσταση μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα. Δεν υπήρχαν νέες προτάσεις σε αυτό το σημείο από τον έλληνα υπουργό και το πρώτο βήμα θα είναι η ελληνική κυβέρνηση να στείλει στο Eurogroup ένα νέο αίτημα.
Μία νέα επιστολή για αίτημα στήριξης από τον ESM και όταν έρθει - ελπίζουμε αύριο το πρωί- θα έχουμε άλλη μία τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ώστε να αρχίσουμε επίσημα τη διαδικασία για να εξετάσουμε το αίτημα αυτό» ανέφερε ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ, σε ανακοίνωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.
Και πρόσθεσε:
Θα ζητήσω αρχικά από τους θεσμούς να δουν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τα δημοσιονομικά της και τη βιωσιμότητα του χρέους και στη συνέχεια οι θεσμοί να έρθουν πίσω σε εμάς και για να δούμε εάν θα μπορέσουμε να αρχίσουμε επίσημα τις διαπραγματεύσεις.
Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε μερικές ημέρες. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο, όπως όλοι γνωρίζετε.


Λίγο νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προανήγγειλε ότι αύριο το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup για να εξετάσει το επίσημο αίτημα που θα καταθέσει η Ελλάδα στον ESM, το οποίο όπως είπε θα αφορά στην κάλυψη της βιωσιμότητας του τραπεζικού συστήματος.
«Μιλούμε για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Eυρωζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου