Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τέσσερις διαφοροποιήσεις και μία διαγραφή στους ΑΝ.ΕΛ. για το δημοψήφισμα...!!!

της Ντίας Μούλου  

Βαθαίνει το «ρήγμα» στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η απόφαση τεσσάρων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή και να αμφισβητήσουν το δημοψήφισμα δρομολόγησε εξελίξεις μέσα στο κόμμα, καθώς διεγράφη ο Κώστας Δαμαβολίτης. Σύμφωνα να πληροφορίες, οι υπόλοιποι πιθανόν να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος.

Μάλιστα, νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, εμφανίστηκε ιδαίτερα σκληρός απέναντι στους «αντάρτες» βουλευτές, τονίζοντας ότι «έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο, φεύγει».

Εκτός ΑΝ.ΕΛ. ο Δαμαβολίτης

Διεγράφη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής Ηρακλείου, Κώστας Δαμαβολίτης, ύστερα από τη δήλωσή του ότι στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει «ναι». 
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «9,84 Ηρακλείου», ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε πως το δημοψήφισμα είναι «επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη. Το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι».

Ποιοι ζητούν απόσυρση τους δημοψηφίσματος

Ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ., Βασίλης Κόκκαλης, σημείωσε ότι «το Σάββατο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν capital controls. Η εντολή που έχω λάβει δεν είναι για κλειστές τράπεζες». 
Ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. 
«Θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα 'ανοικτές τράπεζες'», επεσήμανε.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Πειραιά, Δημήτρης Καμμένος, με ανακοίνωσή του ζήτησε την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος.
«Την απόφαση του δημοψηφίσματος ακολούθησαν πολύ άσχημες εξελίξεις», αναφέρει ο κ. Καμμένος και προσθέτει:
Με βάση την πρόταση-επιστολή του Πρωθυπουργού δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η Κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί ως βάση συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ζητώ την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και την άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου.
Στη συνέχεια, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Νίκος Μαυραγάνης, διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητκή γραμμή για το δημοψήφισμα.
Ο κ. Μαυραγάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «στρατηγικό σφάλμα» αναφερόμενος στη συνέχιση της διαδικασίας «ενός νόθου Δημοψηφίσματος», αφού δεν εκφράζεται ελεύθερα η λαϊκή βούληση.
Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα «λάθος επιλογή».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου