Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Δεν αποχωρεί από την ηγεσία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς...!!!

του Γιάννη Γιαννόπουλου

Δεν αποχωρεί από την ηγεσία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την επιμονή των λεγόμενων "δελφίνων "  

να οδηγήσουν την ΝΔ σε ένα έκτακτο συνέδριο όπου θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρουν ότι αν κάποιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία από τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να θέσει επίσημα τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κόμματος. Εκεί εκτιμούν οι "Σαμαρικοι" ότι βρίσκεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Σαμαρά έναντι των δελφίνων.

Ουδείς εκ των δυνάμει υποψηφίων δεν έχει το έρεισμα που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στη βάση του κόμματος υποστηρίζουν όσοι εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς δεν κινδυνεύει από μια εσωκομματική αναμέτρηση στη βάση του κόμματος.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές αυτός είναι οι λόγος που κανείς εκ των υποψηφίων προέδρων δεν έχει εκδηλώσει επίσημα την αμφισβήτηση του στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά.
Εσχάτως στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ υπήρξε η πρόταση να οδηγήσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς το κόμμα σε ένα συνέδριο ώστε να ενισχύσει την θέση του αφού θα ζητούσε από τους αμφισβητίες να δηλώσουν εκεί ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Ωστόσο αυτή η πρόταση απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι " η ηγεσία δεν θα είναι αυτή που θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας".
Οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά στο εσωκομματικό πεδίο είναι συγκεκριμένες . Η επαφή με την βάση είναι η πρώτη εξ αυτών των κινήσεων , οι ευθείες βολές κατά των αμφισβητιών είναι η δεύτερη ενώ εξετάζεται και μια κίνηση έκπληξη που αφορά στην κοινοβουλευτική ομάδα . Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται με την κίνηση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ισχύς του στους βουλευτές του κόμματος του .
Σε ερώτηση του newpost σε συνομιλητή του κ. Σαμαρά αν αυτό σημαίνει κάλπες , επιβολή κομματικής πειθαρχίας , απόφαση για διαγραφές όσων διαφοροποιηθούν, η απάντηση ήταν "μπορεί τίποτε από όλα αυτά , μπορεί και όλα αυτά".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου